İMA Grup YKB Derya Bağcı “Türkiye Uzakdoğu’ya alternatif olarak yatırım çekmeye devam ediyor”

İMA Grup YKB Derya Bağcı “Türkiye Uzakdoğu’ya alternatif olarak yatırım çekmeye devam ediyor”

Ülkemizde son birkaç senedir uluslararası ilişkilerde göçmen krizi, askeri krizler, doğu akdeniz konusu ile hızla tırmanan gerilim ve güvensizlik hissi pandemi sürecinde oldukça zirveye çıktı. Bu da ülke ekonomimize olumsuz yansısa da Uzakdoğu ‘ya olan güvensizlik hissi de gelişmiş ülkelerin en büyük sorunlarından biri.
Bu haber 2021-11-18 11:31:32 eklenmiş

 

 

İMA GRUP Yönetim Kurulu Derya Bağcı ise üretim merkezlerinde yaşanan stratejik planlardaki değişikliği yorumladı. Üretim yatırımları konusunda stratejik planlarda artık Uzakdoğu ilgisi batıya kaydığının ve özellikle Türkiye üzerinde yoğunlaştığının altını çizdi.

Son yıllarda, dolar oranları önemli ölçüde arttı. Bunun nedeni pandemi ile pek çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeyi etkileyen küresel ekonomik kriz. Kriz Türk lirasını bir çok yabancı para birimi karşısında daha volatil hale getirdi.

İMA GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Derya Bağcı, yeni yatırım planları ve Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu nedeniyle yabancı yatırımcılar için fırsat barındırdığını söyleyen Bağcı "Pandemi tüm dünyanın ticaret ve yatırım konjonktürünü değiştirdi. Navlun fiyatlarındaki artış ve bozulan tedarik zinciri nedeniyle Çin cazip olmaktan çıktı. Dolayısıyla Türkiye gibi jeopolitik konumu önemli olan ülkelere yatırımlar kaydı. Dövizin yüksek olması Türkiye'ye daha fazla yatırımın gelmesine neden oldu. Bizim de görüştüğümüz büyük gruplar var. Başta teknoloji olmak üzere, üretim tarafından Türkiye'ye yatırım yapmak istiyorlar" dedi.

Bir çözüm var, Türkiye ekonomisini dış ticaret açığını azaltarak bir noktaya varabilir. Döviz kurunun artışı ile doğal olarak da gelişecek, bunun için yapılacak ilk ve en önemli şey ithalatımızı azaltmak. İkinci önemli şey ise ihracatımızı artırmak. Bildiğiniz gibi yabancı malların maliyeti düşürülerek ithalat azaltılabilir. Mal ihracatını azaltmak istiyorsak daha fazla iş bulmalıyız. Bu, gençlerimiz için daha fazla iş yaratmamız gerektiği anlamına geliyor. 

Üçüncüsü ve gelecek nesiller için belki de en önemlisi, iş aramak için Türkiye'den kaçan insan sayısını azaltmak önemlidir. Burada daha fazla iş yaratmak için insanların kalmasını kolaylaştırmalıyız. İhracatçıları da teşvik etmeliyiz. Bunu yapmak için, onların yabancı iş ortamlarını iyileştirmeliyiz.

İMA Grup yönetim kurulu başkanı Derya Bağcı hem yurt içinde hem de yurt dışında yatırımlar yapıyor. Haberleşme, bilgi teknolojileri ve savunma gibi hususlarda 500 milyon dolarlık yatırımlara imza atan Derya Bağcı, güneş enerjisi konusunda da ABD ve İtalya’da büyük yatırımlar gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin birçok cazibe merkezi var. Türkiye'nin büyük yatırım ve turizm fırsatları sunduğunu insanlara göstermeliyiz. Sanayimizi ve ürünlerimizi şehirlerde de tanıtmalıyız.

Geçtiğimiz yıllarda ABD, Hong Kong, İtalya, Lüksemburg ve Avusturya gibi ülkelerde 800 milyon dolarlık fon yöneten ve Tanzanya Menkul Kıymetler TSL Investment Bank'a ortak olmasıyla bilinen Türk şirketi İMA Group, Türkiye'deki yatırımlarına hız vereceğini duyurdu. 


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi