BÜYÜKŞEHİR’DEN TREN HATLARI VE HEMZEMİN GEÇİTLERE BAKIM-ONARIM YAPIYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN TREN HATLARI VE HEMZEMİN GEÇİTLERE BAKIM-ONARIM YAPIYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN TREN HATLARI VE HEMZEMİN GEÇİTLERE BAKIM-ONARIM YAPIYOR Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent içinde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra TCDD’ye ait olan ve Büyükşehir’in sorumluluğunda bulunan tren hatlarında ve hemzemin geçitlerde de bakım-onarım çalışmaları yürütüyor.
Bu haber 2020-06-20 16:43:18 eklenmiş

BÜYÜKŞEHİR’DEN TREN HATLARI VE HEMZEMİN GEÇİTLERE BAKIM-ONARIM YAPIYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent içinde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra TCDD’ye ait olan ve Büyükşehir’in sorumluluğunda bulunan tren hatlarında ve hemzemin geçitlerde de bakım-onarım çalışmaları yürütüyor. Mersin–Adana, Mersin–İskenderun ve Mersin–İslahiye bölgesel trenlerine hizmet veren demiryollarında ve hemzemin geçitlerde bakım onarım çalışmaları yapılıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent içinde sürdürdüğü asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na (TCDD) ait olan ve Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan tren hatlarında ve hemzemin geçitlerde de bakım-onarım çalışmaları yürütüyor.
TCDD yollarına ait, Mersin–Adana, Mersin–İskenderun ve Mersin–İslahiye bölgesel trenlerine hizmet veren, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan demiryollarında ve hemzemin geçitlerde bakım-onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Hemzemin geçit noktalarında zemin temizliği yapılıyor
Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile eş zamanlı olarak çalışma yürüten Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri ise hemzemin geçit noktalarında, ağır tonajlı araçlardan dökülen kömür, talaş, çimento gibi malzemeleri yoldan temizleyerek, geçiş kolaylığı sağlıyor.
Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ise Kavaklı ve Yeni Taşkent hemzemin geçit noktalarında artan sıcaklardan dolayı kurumuş otlardan çıkan yangına müdahale ederek, söndürülmesini sağladı.
Sinyalizasyon cihazlarının bakımları yapılıyor
Karayolu trafik güzergâhı ile demiryolunun kesiştiği nokta olan ve sinyalizasyon sistemleri ile kontrol edilen hemzemin geçitlerde de Büyükşehir ekipleri tarafından düzenli olarak sinyalizasyon bakım çalışması yapılıyor.
Oluşabilecek sinyal hatalarının önüne geçebilmek adına sinyalizasyon sistemlerinin teknik bakımları gerçekleştirilirken, sürdürülen çalışmalar kapsamında 100. yıl ve Kavaklı hemzemin geçit noktalarında dolgu ve ray düzeltmeleri ile kayan rayların milimetrik ayarları gerçekleştirildi.
Deforme olmuş yön levhaları ve ışıklı levhalar onarıldı
Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Yeni Taşkent, Hal, Mithatpaşa, Anıt, 100. yıl hemzemin geçit noktalarında deforme olmuş levha, yol çizgisi, yön levhaları ve uyarıcı ışıklı levhalar, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve TCDD sinyalizasyon ekipleri tarafından yenilendi.


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
© Copyright 2026 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi