Mezitli sahillerine Caretta Carettalar için tedbir alındı

Mezitli sahillerine Caretta Carettalar için tedbir alındı

Mezitli sahillerine Caretta Carettalar için tedbir alındı Mezitli Belediyesi ekipleri, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Caretta Caretta kaplumbağa yuvaları için tedbir alıyor.
Bu haber 2020-06-16 14:07:24 eklenmiş

Mezitli sahillerine Caretta Carettalar için tedbir alındı
Mezitli Belediyesi ekipleri, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Caretta Caretta kaplumbağa yuvaları için tedbir alıyor. Yumurtlama mevsimi olması nedeniyle, özellikle Soli ve Viranşehir bölgelerinde denize giren vatandaşların yuvaları tahrip etmemesi için uyarı levhaları hazırlanarak sahillere yerleştirildi. Zabıta ekipleri de, bölgede denize giren vatandaşları yuvaların zarar görmemesi adına uyarıyor.
Mezitli’de farklı bölgelerde Caretta Caretta yuvalama alanı olduğu bilgisini veren zabıta ekipleri, “Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine yaptığımız incelemelerde, içerisinde yumurta bulunan Caretta Caretta yuvalarının olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımızın konuya duyarlı olması adına daha önce diğer bölgelerde hazırlayarak yerleştirdiğimiz uyarı tabelalarını bu alana da yerleştirdik. Şu an bulunduğumuz alanda 70-80 arası yuva bulunuyor. Bizlerde çevre gönüllülerimizle birlikte önlemlerimizi alıyoruz. Bu konuda önemli geri dönüşler aldık. Vatandaşlarımız duyarlı bir biçimde yapılan uyarıları dikkate alarak kontrollü denize giriyorlar” ifadelerini kullandı.
Caretta Caretta yuvalarının tahrip edilmesine karşı alınan tedbirler nedeniyle Mezitli Belediyesi görevlilerine teşekkürlerini ileten çevre sakinleri de, “Belediyemiz her zaman çevre konusunda son derece duyarlı. Ancak belediyemiz kadar vatandaşlarında duyarlı olması ve çevresine dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü Caretta Caretta kaplumbağalarının soyları hızla tükeniyor. Her canlının yaşam hakkı olduğunu bilerek kendimize dikkat ettiğimiz kadar onlara da dikkat etmeliyiz” dediler.
Mezitli halkının her zaman çevresine duyarlı olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Soyu tükenme tehlikesi altındaki Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme dönemi olan 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında yuvaların tahrip olmaması için büyük özen göstermek gerekiyor. Biz daha kolay fark edilmesi amacıyla yuvaların bulunduğu alanlara tabela dikerek uyarılarda bulunuyoruz. Sağ olsunlar vatandaşlarımız da son derece duyarlı ve doğasına saygılı olduğunu her zaman göstermiştir. Dünyayı birlikte paylaştığımız canlıların yaşamına saygı göstermemiz gerekiyor. Vatandaşlarımıza bu duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


ETİKETLER :
Diğer GÜNDEM haberleri
© Copyright 2026 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi