Yenişehir Belediyesi ebeveynleri eğiterek, çocuklara destek veriyor

Yenişehir Belediyesi ebeveynleri eğiterek, çocuklara destek veriyor


Bu haber 2023-05-19 16:19:59 eklenmiş

 

Mersin Yenişehir Belediyesinin Türkiye'de bir ilk imza atarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi: Yenişehir Modeli'nin bileşenlerinden olan “0-3 Yaş MABEP Aile Eğitimleri”ni tamamlayan ebeveynler sertifikalarını aldı. 61 aileye sertifikalarını veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 

Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle ebeveynlere ücretsiz verilen eğitimlerle çocuklara destek veriliyor. 2019 yılında başlatılan proje ile ebeveynlere erken çocukluk gelişim dönemlerinin özellikleri, yaş gruplarına yönelik oyun ve destek sistemleri,  aile olmanın önemi ve aile olgusunun gelişim dönemlerine etkisi, okul öncesi eğitim, yeni doğan temel eğitimi ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık eğitimleri veriliyor.

Eğitimler uzman akademisyenler tarafından veriliyor

“Her aile bir okuldur” ve “Öğrenen anne-baba gelişen çocuk” sloganıyla verilen eğitimlerin ardından ebeveynler çocuklarının erken dönemdeki gelişim süreçleri hakkında daha fazla bilgiye sahip oluyor. Marmara Üniversitesi bünyesinde çalışmalar yürüten Marmara Aile Becerileri Eğitim Programı(MABEP)’nda görevli uzman akademisyenler tarafından çevrimiçi verilen eğitimlerle çocukların sağlıklı gelişimine rehberlik ediliyor. 

Başkan Özyiğit “Yenişehir’de elimizi taşın altına koyduk. Çocuklarımızı kaderlerine terk edemeyiz.”

Eğitimlerini tamamlayan 7,8 ve 9’uncu gruptaki aileler sertifikalarını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in elinden aldı. Başkan Özyiğit, ailelerle tek tek sohbet ederek eğitimlerle ilgili görüşlerini aldı. Ailelere seslenen Başkan Özyiğit, “Çocuklarının gelişmesine çok önem veren özverili anne ve babalar, sizleri öncelikle kutluyorum. Çünkü Türkiye’de ilk olan böyle bir eğitime zaman ayırıp ‘ben çocuğumu daha iyi nasıl yetiştiririm,  nasıl geleceğe hazırlarım’ diyerek bir sorumluluk hissettiniz ve bu eğitimlerimize katıldınız. Bu eğitim Türkiye’de başka bir yerde yok. Erken çocukluk eğitimi veren Türkiye’deki ilk kurumuz. En kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızı doğru yetiştirerek ülkemizi de çok iyi noktaya taşıyabiliriz. Biz bu eğitimleri alan ailelerin çocuklarının gelişim süreçlerini takip ediyoruz. Kurduğumuz Beceri Temelli Eğitim Merkezi’nde okul öncesi eğitim alan çocuklarımız var. Ailelerimiz de bize bu eğitimin çocukları üzerindeki etkisini açık bir şekilde gördüklerini ifade ediyorlar.  İnsanlar zaman zaman  ‘Belediyenin ne işi var eğitimle’ diyor. Ancak erken çocukluk gelişiminde dünyada son sıralardayız. Yenişehir’de elimizi taşın altına koyduk. Çocuklarımızı kaderlerine terk edemeyiz. Çünkü bilim insanları çocukların zihinsel gelişiminin yüzde 80’inin 0-3 yaş arasında tamamlandığı belirtiyor. Bu gerçekliği kabul etmek ve buna göre hareket etmek gerekiyor.  Göreve gelmeden önce de erken çocukluk eğitimini birinci projemiz olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduk ve bu işi yapacağımızı daha göreve gelmeden önce ilan etmiştik.  Eğitimli ve bilgili toplum, okuduğunu anlayan ya da yaşadığı ortamı yorumlama kabiliyetine sahip olan insanlar mağlup olmazlar. Onun için bu eğitimler çok kıymetli. Sizleri de tekrardan sorumluluk aldığınız için kutluyorum.”diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi