İngiltere Vize Rehberi

İngiltere Vize Rehberi


Bu haber 2023-04-26 00:00:50 eklenmiş

 

 

İngiltere Birleşik Krallığını ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere vizesi almalıdır. İngiltere vizesi, İngiltere’ye giriş yapmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlara verilen resmi bir izin belgesidir. İngiltere vize başvuruları, vize danışmanlık merkezlerinden yapılmaktadır. İngiltere vize türleri, seyahat amacına ve İngiltere’de kalma süresine göre değişmektedir. İngiltere’ye vize başvurularında doğru vize türünü seçmek çok önemlidir. İngiltere vize başvurularında tercih edilmesi gereken vize türleri, vize danışmanlık merkezlerinden öğrenilebilir.

 

İngiltere vizeleri, İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler bölgesi ve İskoçya’yı kapsamaktır. İngiltere’ye vize alındığında tüm bu bölgeleri ziyaret edebilirsiniz. Ancak İngiltere vizeleri, İrlanda’ya seyahati kapsamamaktadır. İrlanda’yı ziyaret etmek isteyenlerin Schengen vizesi almaları gerekmektedir.

 

 İngiltere vizeleri kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılır. İngiltere vizesi, 6 ay, 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıl süreler için verilmektedir. Turistik ziyaret, eğitim, iş, çalışma, ticaret, aile ziyareti, akademik araştırma gibi çeşitli nedenlerle başvurabileceğiniz İngiltere vizesinin süresi, bazı koşulları yerine getirdiğinizde uzatılabilmektedir.

 

İngiltere Vize Türleri

 

İngiltere’ye seyahat etmek isteyenler, seyahat amacına ve ülkede kalma süresine uygun olan vize türüne başvuru yapmalıdır. Başlıca İngiltere vize türleri şunlardır:

 

  • İngiltere Turist Vizesi

 

  • İngiltere Öğrenci Vizesi

 

  • İngiltere Çalışma Vizesi

 

  • İngiltere Ticari Vizesi

 

  • İngiltere Aile Ziyareti Vizesi

 

  • İngiltere Tıbbi Tedavi Vizesi

 

  • İngiltere Vizesi İçin İstenen Belgeler

 

İngiltere’ye seyahatlerde İngiltere vize başvurularında istenen belgeler, vize türüne göre değişiklik göstermektedir. İngiltere vize belgeleri, orijinalleri ve fotokopileri ile hazırlanmalıdır. Belgelerin tesliminde de belgeler hem asılları hem de fotokopileri ile birlikte hazır bulundurulmalıdır. İngiltere konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde sizden ek belgeler isteyebilir.

 

  1. Pasaport

 

  1. Nüfus cüzdanı

 

  1. İkametgâh belgesi

 

  1. Başvuru formu

 

  1. Vize ücretinin ödendiğini gösteren dekont

 

  1. 1 adet son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz biometrik fotoğraf

 

  1. Uçak ve otel rezervasyonları

 

  1. Banka hesap dökümleri

 

  1. Çalışanlar için hizmet ve maaş belgeleri

 

  1. Ziyaretçi vizeleri için son 3 ayın banka hesap dökümleri

 

  1. Aile vizesi için davetiye mektubu

 

  1. Öğrenci vizesi için öğrenci belgesi ve eğitim kurumuna kabul belgesi

 

  1. Ticari vizeler için davetiye

 

  1. 18 yaşından küçükler için muvafakatname (ebeveyn izni)

 

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

 

İngiltere vize başvuruları vize danışmanlık merkezlerine başvurarak veya internetten online olarak yapılır. İnternetten İngiltere vizesine başvuru yapmak için İngiltere konsolosluğunun resmi web sitesi üzerinden başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. İngiltere vize başvuru formunu doldururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, vize türünüzü doğru seçmek olacaktır. İngiltere vizesi başvuru formunu eksiksiz ve hatasız doldurmanız da büyük önem taşımaktadır. Başvuru formunda yapacağınız bir hata, vize başvurunuzun reddedilmesine veya vize alma sürecinizin uzamasına neden olabilmektedir. Vize başvuru formunu doldurduktan sonra, web sitesi üzerinden vize ücretini yatırmanız gerekmektedir. Vize ücretini yatırdıktan sonra ise vize randevusu almanız gerekmektedir. Vize randevunuzda biyometrik fotoğraf çekimi yapılacak, parmak iziniz alınacaktır. Vize randevunuza zamanında gitmeniz çok önemlidir. Vize başvurunuz tamamlandıktan yaklaşık üç hafta içinde vizeniz onaylanacaktır. Belgelerinizin eksik olması veya konsoloslukta yoğunluk olması durumunda bu süre biraz daha uzayabilmektedir.

 

 

İngiltere Vizesi Kaç Günde Onaylanır?

 

İngiltere’yi ziyaret etmek için vize başvurusu yapan kişilerin en çok merek ettiği sorulardan biri, İngiltere vizesi kaç günde onaylanır sorusudur. İngiltere vize başvurusu sonucunuzun en kısa sürede tamamlanması için belgelerinizi eksiksiz hazırlamanız ve vize türünüzü doğru seçmiş olmanız çok önemlidir. İngiltere vizesi başvurusu için belgeleriniz eksiksiz ve doğru ise vizeniz yaklaşık 3 hafta içinde onaylanmaktadır. Bu süre, konsolosluğun yoğunluğuna göre uzayabilmekte veya kısalabilmektedir.

 


ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Arşiv Arama
- -
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi