Toros Devlet Hastanesi bağırsak kanseri tedavi üssü oldu

Toros Devlet Hastanesi bağırsak kanseri tedavi üssü oldu


Bu haber 2023-04-05 17:30:32 eklenmiş

Toros Devlet hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamaya göre, Bağırsak Kanserinin Tedavi Merkezi haline getirilen Toros Devlet Hastanesinde kalın bağırsak kanseri teşhisi ile tedavi altına alınan bir hasta daha başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

 

Ameliyatı gerçekleştiren uzman ekipten Operatör Dr. Hakan Dikme, Operatör Dr. Hakan Karataş, yaptıkları ortak açıklamada sağlığına kavuşturdukları son hasta ile ilgili şu bilgileri verdi:
“55 yaşında erkek hasta acilden başvurmuş. İlk olarak tomografisi ve gerekli tahlilleri yapıldıktan sonra hastanın bağırsağında tümör olduğunu saptadık. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatta Kalın bağırsağının alt kısmının yarısını aldık. Aynı seansta karaciğerinde de metastaz dediğimiz tümör sıçraması mevcuttu, karaciğerinde bir kısmını aldık. Hasta başarılı bir ameliyat geçirdi ve şuan sağlık durumu iyi…

 

Operatör doktorlar Dikme ve Karataş, Dünyada her yıl bir milyon ülkemizde ise yılda 6 bin kişinin bu hastalığa yakalandığını belirterek, hastalığın belirtileri ile ilgili şunları söylediler: “Bağırsak kanserinin belirtileri makatta kanama, dış yaparken ağrı hissetmesi, bağırsak tıkanıklığı, kusma, karın ağrısı ve şişkinlik gibi durumlarda bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir. Erken tanıda, yayılım göstermeden saptanmışsa tedavi edilebilir bir durum olmakla birlikte erken tanı konulmayan durumlarda önce kolon duvarında yayılım gösteren bir hastalıktır. Kolon içi yayılım tamamlandıktan sonra metastaz denilen farklı organ ve dokulara yayılma durumu gerçekleşebilir. Kolon kanseri özellikle lenf bez ve damarlar aracılığıyla akciğer, karaciğer gibi hayati organlara ilerleyebilir. Bundan dolayı diyoruz ki “Bağırsak Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır.”

MERSİN / İSMAİL USTA


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi