ÇBK Mersin normal sezonu lider tamamladı

ÇBK Mersin normal sezonu lider tamamladı


Bu haber 2023-03-29 12:20:36 eklenmiş

Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımı, deplasmanda Orman Spor'u 81-68 yenerek, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi(KBSL) Nilay Aydoğan Sezonu’nu lider bitirmeyi garantiledi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kulübü tebrik ederek maçlarda takımını yalnız bırakmayan Mersinlilere de teşekkür etti.

Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götüren ve Euroleague Women’da dörtlü finallere çıkan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu lider tamamlayarak önemli bir başarıya daha imza attı. Orman Spor'u 81-68’lik skorla mağlup eden Mersin temsilcisi normal sezonun bitimine bir hafta kala liderliğini garantiledi. Turuncu-lacivertliler ligin bitimine bir hafta kala liderliğini garantileyerek play-off’lar öncesinde avantaj yakaladı.

Şampiyonluğun en büyük adayı

Mücadele ettiği tüm kupalarda şampiyonluk hedefleyen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euroleague Women’da finallere hazırlanırken, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi(KBSL)’nde de şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu bir kez daha gösterdi.

14 Nisan’da Euroleague Women yarı finalinde parkeye çıkacak

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleague Women dörtlü finallerinin düzenleneceği Çek Cumhuriyeti’nde ev sahibi ZVVZ USK Prag takımı ile 14 Nisan tarihinde yarı final maçında karşı karşıya gelecek. Maçı kazanması halinde ise Fenerbahçe Alagöz ile Beretta Famila Schio maçının galibiyle 16 Nisan’da şampiyonluk maçına çıkacak.

 


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi