Depremzede vatandaşlar için teraryum atölyesi düzenlendi

Depremzede vatandaşlar için teraryum atölyesi düzenlendi


Bu haber 2023-03-22 13:03:48 eklenmiş

Akdeniz Belediyesi, depremzede kadınlar için “Umudumu Yeşertiyorum” adıyla Teraryum Atölyesi düzenlendi. Etkinlikte afet mağduru kadınlar; umutlarını, hayallerini ve dileklerini temsil eden figür ve çiçekleri kullanarak teraryumlarını süsledi, geleceğe dönük umutlarını yeşertti.
Akdeniz Belediyesi, ilçede ağırladığı ve temel ihtiyaçlarını karşıladığı depremzede vatandaşlar için etkinliklerine aralıksız devam ediyor. Depremzede vatandaşlar için psikososyal destek hizmeti veren, aileleri ve çocukları tarihi, turistik ve kültürel yerlere geziye götüren, at binme etkinliği organize eden Akdeniz Belediyesi, son olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı kültür ve sanat evlerinde teraryum atölyesi organize etti. Bir ziraat mühendisi eşliğindeki etkinlikte depremzede vatandaşlar, hazırladıkları dileklerini ve hayallerini temsil eden figür ve çiçeklerle teraryumlarını süsleyip, geleceğe dair umut ve beklentilerini kendi elleriyle birleştirip yeşerttiler. 
Stres ve gerginlikten uzaklaştılar
Düzenlenen atölye aracılığıyla afetzede kadınların fiziksel ve zihinsel bir işle meşgul olmaları, bu sayede de stres ve gerginlikten uzaklaşma ve yenilenme duygularının arttırılması hedeflendi. Teraryum atölyesine Adanalıoğlu ve Karacailyas Kültür ve Sanat evlerinde kalan depremzede 60 kadın katıldı. Uzman psikologlar eşliğinde düzenlenen atölyede; afetzedelerin sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması, yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri ve sosyal uyumlarının arttırılması amacıyla stabilizasyon ve bilinçli farkındalık uygulamaları da gerçekleştirildi. 
Teraryum nedir?
Latince kökenli olan teraryum; toprak manasına gelen ‘terra’ ve ‘akvaryum’ anlamına gelen ‘arium’ kelimelerinin birleşiminden türemiş bir kelimedir. Teraryum; cam fanusta kendi ekosistemi çerçevesinde gelişimini sağlayan, birden çok ve birbirine uyumlu bitkinin bir arada yaşaması uğraşıdır.


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi