Seçer: Halkın Mücadelesinin Dünyaya Mal Olmuş Zaferi

Seçer: Halkın Mücadelesinin Dünyaya Mal Olmuş Zaferi


Bu haber 2023-03-18 16:16:33 eklenmiş

Başkan Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü kapsamında Mersin Şehitliği’nde düzenlenen programa katıldı. Seçer, 18 Mart’ın çok özel bir gün olduğunun vurgusunu yaparak, “Çanakkale Zaferi; Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e bütün bir halkın mücadelesinin dünyaya mal olmuş bir zaferidir” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ve gösterdiği hedefte yürüyen yöneticiler olduklarına dikkat çeken Seçer, “Türkiye’miz çok daha güzel günleri görecek, çok daha güçlü konuma gelecek. Huzurun, sevginin, saygının, refahın tüm yurt sathına yaygın olduğu, çok daha güzel günlere kavuşacak. Bu tabi ki bizim birliğimiz, beraberliğimiz ve azmimiz sayesinde olacak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü kapsamında Mersin Şehitliği’nde düzenlenen programa katıldı. 18 Mart’ın çok özel bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Çanakkale Zaferi; Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e bütün bir halkın mücadelesinin dünyaya mal olmuş bir zaferidir” dedi.

Kent protokolü Şehitlik Anıtı’na çelenklerini sundu

Düzenlenen törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer, Mersin milletvekilleri, şehit yakınları, gaziler, kent protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende; Vali Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Gedik, Başkan Seçer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Tuncer tarafından Şehitlik Anıtı’na çelenkler sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı. Daha sonra İstiklâl Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Bir öğrenci tarafından okunan şiirin ardından ise Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer konuşma yaptı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığınca belirlenen bir subay tarafından da günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi ve Vali Pehlivan tarafından Şehitlik Defteri imzalandı.

Şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından şehitler için dua okudu. Yapılan duanın ardından protokol üyeleri şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktılar.

Başkan Seçer: “Halkın mücadelesinin dünyaya mal olmuş zaferi”

Mersin Şehitliği’nde, günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Çok özel bir gün. Birincisi; Çanakkale Zaferi’nin 108 yıl önce o günkü koşullarda, Osmanlı İmparatorluğu çatısı altında o topraklarda Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e bütün bir halkın mücadelesinin aslında dünyaya mal olmuş bir zaferi. Bugün aynı zamanda Şehitler Günü olarak şehitlerimizi yâd ediyoruz, mekanları cennet olsun. Bu topraklarda bağımsız bir millet olarak yaşıyorsak, bir vatanımız varsa, bayrağımız gönderde dalgalanıyorsa, ezan dinmiyorsa o şehitlerimiz sayesinde. Onlara olan görevimizi Türk milleti olarak yerine getirmekle mükellefiz. Bunu bizim hem insani hem vicdani hem de vatani vazifemiz olarak değerlendirmek lazım” dedi.

“Bu ülkenin bütün halkının birbirine sımsıkı bağlı olması gerekiyor”

Türkiye’nin güçlü bir ülke olabilmesi için birlik ve beraberlik duygusuyla hareket edilmesinin önemine vurgu yapan Başkan Seçer, “Bu ülkenin doğudan batıya, kuzeyden güneye yaşayan bütün halkının birbirine sımsıkı bağlı olması gerekiyor. Birlik, beraberlik, birbirimize sevgi, saygı, vatan sevgisi kavramlarını ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sevgisini kalbimizin en derinliklerine yazmalıyız, beynimize kazımalıyız ki bu düşünceyle, bu duyguyla hayatımızı sürdürelim ve ülkemizin de ilelebet yaşamasına vesile olalım” diye konuştu.

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte yürüyen yöneticileriz”

Başkan Seçer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bizler; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte yürüyen yöneticileriz. Duygularımız, düşüncelerimiz, azmimiz, çalışmalarımız bu yönde. Türkiye’miz çok daha güzel günleri görecek, çok daha güçlü konuma gelecek. Huzurun, sevginin, saygının, refahın tüm yurt sathına yaygın olduğu, çok daha güzel günlere kavuşacak. Bu tabi ki bizim birliğimiz, beraberliğimiz ve azmimiz sayesinde olacak.”


ETİKETLER :
Diğer GÜNDEM haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi