Akdeniz’de Günde ortalama 400 ton çöp toplanıyor

Akdeniz’de Günde ortalama 400 ton çöp toplanıyor


Bu haber 2023-03-15 13:00:54 eklenmiş

Akdeniz Belediyesi, ilçe sakini vatandaşların temiz ve sağlıklı yaşam, çevre ve doğa hakkını korumak ve sürdürmek amacıyla temizlik hizmetine gece gündüz demeden aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlıklı yaşam hakkını korumak ve sürdürmek amacıyla 7/24 hizmet veriyor. Personel gücü ve araç sayısı arttırılan ekipler, ilçe genelinde günde 400 ton civarında çöp ve atık toplayıp bertaraf tesisine ulaştırıyor.

Çöp konteynırları yıkanıyor, eskiyenler yenisiyle değiştiriliyor

Diğer yandan ekipler, çöp konteyner dezenfektan araçları ile her mahallede ve belirli periyotlarda çöp konteynırlarını dezenfektanlı su ile yıkayıp temizliyor; zamanla ömrünü tamamlayan konteynırlar yenisi ile değişiyor. Makine ikmal sahasına getirilen zarar görmüş konteynırlar elden geçirilip yenilendikten sonra tekrar sokaklara konuyor. Müdürlüğe bağlı Çöp Taksi yardımıyla yaya ve araç yoğunluğunun olduğu kent merkezinde bulunan çöp, moloz ve atıkları toplayan ekipler, Çok Amaçlı Çöp Toplama Aracı (ÇAÇA) yardımıyla da 3 tonluk çöp konteynırlarını boşaltıyor, yol süpürme aracıyla farklı mahallelerde sokak temizliği gerçekleştiriyor.

Yoğun kalabalık oluşan alışveriş yerleri yıkanıp temizleniyor

Akdeniz ilçesi geneline 7/24 aralıksız hizmet veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Yoğurt Pazarı Parkı ve Balık Pazarı gibi yoğun kalabalıkların oluştuğu alışveriş yerlerinin yanı sıra mahallelerde kurulan semt pazar yerlerini arazöz yardımıyla yıkayıp dezenfekte ediyor, çöpleri yaşam alanlarından çıkarıyor. Ekipler, vatandaşlar tarafından sokaklara veya çöp konteynırları yanına bırakılan tonlarca moloz ve atıkları da toplayıp bertaraf tesisine taşıyor.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi