BÜYÜK TÜRK DÜNYASI FEDERASYONU HEYETİ MERSİN'DE

BÜYÜK TÜRK DÜNYASI FEDERASYONU HEYETİ MERSİN'DE

BÜYÜK TÜRK DÜNYASI FEDERASYONU HEYETİ MERSİN'DE
Bu haber 2023-03-09 13:22:54 eklenmiş

BÜYÜK TÜRK DÜNYASI FEDERASYONU HEYETİ MERSİN'DE

Haber/İsa ÇAKICI

www.habermetropol.net

MERKEZ ÜSSÜ K.MARAŞ OLAN PAZARCIK 7.7 VE ELBİSTAN'DA 7.6 ŞİDDETİNDEKİ İKİ BÜYÜK MEYDANA GELEN DEPREMDE 11 İL'İMİZDE BÜYÜK ETKİSİNİ GÖSTERMİŞ ADETA ASRIN FELAKETİ YAŞANMIŞTI. BİNLERCE KİŞİNİN ENKAZ ALTINDA HAYATINI KAYBETMİŞ VE BİNLERCE KİŞİ ENKAZ ALTINDAN YARALI OLARAK ÇEŞİTLİ HASTANELERE TEDAVİ ALTINA ALINMIŞTI. DOLAYISI İLE BU FELAKET TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞMUŞTU. TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU. BU KAPSAMDA DEPREM BÖLGELERİNE YARDIMLAR YAPILARAK BU YARALARI SARMAK BAĞLAMINDA MERKEZİ ANKARA'DA OLAN BÜYÜK TÜRK DÜNYASI FEDERASYONU DA YAŞANAN ASRIN FELAKETİNDE DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM GÖNDEREREK DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YARDIMINA KOŞMUŞTUR. DERİN YARALARIN SARILMASINA DESTEK OLMUŞLARDIR. BÜYÜK TÜRK DÜNYASI FEDERASYONU GENEL BAŞKANI SAYIN RIZA KOÇAK VE BERABERİNDE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI AHMET DAYANIR, FİLİZ SAKİNEZ, MÜZEYYEN YERSU, HALKLA İLİŞKİLER SORUMLUSU ÜMRAN ALICI, ANKARA İL BAŞKANI KADİR TURAN, İL BŞK. YARDIMCISI AYETULLAH YAĞMUR İLE BİRLİKTE MERSİN ZİYARETİ YAPTILAR. BÜYÜK TÜRK DÜNYASI FEDERASYONU MERSİN İL BAŞKANI ERDAL BARAN ANKARA HEYETİNİ MERSİN'DE AĞIRLADI.

Yurdun her bölgesinin kendileri için önemli olduğunu belirten Büyük Türk Dünyası Federasyonu Genel Başkanı Rıza Koçak, hiçbir irade ve kişiye tabi olmadıklarını vurguladı. Başkan Koçak, kuruluş amaçlarını, yapmış oldukları faaliyetleri ve geleceğe yönelik faaliyetlerini anlattı. Başkan Koçak, kuruluş amaçlarının Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya gösterme gayesi olduğunu belirtti. “Türkiye'yi yedi bölgeye ayırdık. Yedi İl'imizde Bölge Başkanlıkları oluşturup, Bölge Başkanları seçtik.

Kuruluş felsefemizde tamamen gönüllülük esastır. Türkiye'nin en ücra illerinden olan Hakkâri de Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği kurduk. Çünkü yurdun her köşesi bizim için önemlidir. Hiçbir irade ve kişiye tabi değiliz. Tamamen hür irademiz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hatta Azerbaycan’da da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Dünya üzerinde zulüm gören mazlumların acıları dinsin ve onlarda özgürce yaşasınlar” diyen Başkan Koçak, bilindiği gibi ülkemizde yaşanan asrın felaketi olan iki büyük depremde zor durumda olan depremzede vatandaşlarımıza da deprem bölgelerine gerekli yardımları ulaştırdık, yardımlarımızı ulaştırmaya da devam edeceğiz.

İsa bey, buradan sizlerin aracılığı ile depremde hayatını kaybeden depremzede vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diler, yaralı depremzede vatandaşlarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Ayrıca Büyük Türk Federasyonu Mersin İl Başkanımız Erdal Baran'a bizleri ağırlamasından dolayı teşekkür ediyorum dedi.


ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi