BAŞKAN DUTAR, ''DEPREMZEDELERİN ATAN KALBİ MERSİN’DİR, MERSİN’E KULAK VERİN DEDİ.

BAŞKAN DUTAR, ''DEPREMZEDELERİN ATAN KALBİ MERSİN’DİR, MERSİN’E KULAK VERİN DEDİ.

BAŞKAN DUTAR, ''DEPREMZEDELERİN ATAN KALBİ MERSİN’DİR, MERSİN’E KULAK VERİN DEDİ.
Bu haber 2023-02-18 11:10:16 eklenmiş

BAŞKAN DUTAR, ''DEPREMZEDELERİN ATAN KALBİ MERSİN’DİR, MERSİN’E KULAK VERİN DEDİ.

Haber/İsa ÇAKICI

www.habermetropol.net

İYİ PARTİ MERSİN İL BAŞKANI MEHMET DUTAR PARTİ İL BİNASINDA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA ''DEPREMLERİN ATAN KALBİ MERSİN'DİR, MERSİN'E KULAK VERİN DEDİ.

İL BİNASINDA YAPILAN BASIN TOPLANTISINA İYİ PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLLERİ BEHİÇ ÇELİK, ZEKİ HAKAN SIDALI, İL KADIN POLİTİKALARI BAŞKANI TUĞBA DURUR, İL GENÇLİK POLİTİKALARI BAŞKANI MÜHAMMET GÜRHAN, PARTİNİN BİR ÇOK İLÇE BAŞKANLARI, PARTİLİLER VE ÇOOOK SEÇKİN MERSİN BASINI KATILDI.

BAŞKAN MEHMET MEHMET DUTAR BURADA MERSİN'İN ÇOOOK ÜNLÜ VE TECRÜBELİ BASINI OLAN GAZETECİLERİ varya onların  SORULARINı itina ile YANITLADI.

BAŞKAN DUTAR YAPTIĞI AÇIKLAMADA, Mersin depremin yaralarını sarmak için elinden geleni yapar , fakat Diğer illere nazaran depremzedelerin binlerle geldiği ilk noktadır Malatya, Adıyaman, Urfa, Maraş, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Hatay gibi afet bölgesinden gelen depremzedelerin memleketlerine yakınlığı sebebi ile tercih ettiği noktadır. Evet geçici olarak bir yere yerleştirdik, yerleştirmeye de devam edeceğiz, yaralarımızı birlikte saracağız, gelen insanlarımıza sahip çıkacağız, evlerimizi açacağız, onları her şartta yalnız bırakmayacağız Lakin bir gerçek var ki kalıcı olarak bu nüfusu Mersin’in kaldırması çok zordur; çünkü altyapısı üstyapısı buna göre planlanmamış bir şehirdir. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden barınmaya birçok sorunu da beraberinde getirecektir. Şuan da Mersin’imizin nüfusu yaklaşık olarak ‘’ dört yüz bin’’ artmıştır. Suriyeli sığınmacılar da eklendiğinde ‘’dokuz yüz bin’’ nüfusumuz artmıştır. Bu yüzden devletin acilen Mersin’i özel statüye alıp ona göre değerlendirmesi gerekmektedir. Mersin’in genel bütçeden aldığı yerel pay arttırılmalıdır. Kalıcı önlemler alınmadığı takdirde, hem bu ilde yaşayanları hem de depremzedeleri daha yıpratıcı sorunlar beklemektedir. Şu anda depremzedelerin atan kalbi Mersin’dir, Mersin’e kulak verin Devletin Mersin’e sunacağı katkı hakikatte depremzedelere sunulacaktır. Mersin şu anda deprem özelinde bu sıkıntıyı en yoğun hisseden şehirdir. Acilen tedbir almak zorundayız, Mersin’i güçlü kılmak zorundayız yoksa yaralar kanamaya devam edecek…


ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi