ASKON MERSİN ŞUBE'DEN DEVASA YARDIMLAR

ASKON MERSİN ŞUBE'DEN DEVASA YARDIMLAR

ASKON MERSİN ŞUBE'DEN DEVASA YARDIMLAR
Bu haber 2023-02-16 14:50:37 eklenmiş

ASKON MERSİN ŞUBE'DEN DEVASA YARDIMLAR

Haber/İsa ÇAKICI

www.habermetropol.net

6 Şubat 2023, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden 10 İlimiz etkilenmiştir. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgesi için yapılan yardım seferberliğine tüm maddi olanaklarımız, lojistik imkanlarımız ve insan kaynağımızla aktif olarak katkı sağladık, sağlıyoruz.

Mersin İlimizde de hissedilen deprem sebebi ile Mersin’de evlerine giremeyen hemşehrilerimiz için Yerel Yönetimlerin Toplanma Merkezlerine makarna tadım araçlarımızla ilk günden itibaren makarna ve çorba dağıtımı yapıldı. Osmaniye Kaymakamlığı’nın afet bölgesi için ihtiyacı olan suyu temin ederek depremin ilk günü depremzedelerimize bir tır su desteğinde bulunuldu. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli şekilde Adana’da depremzedelerimize kurulacak mutfakta yemek yapılması için makarna ve bakliyat erzak gönderimi yapıldı. Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların pansiyonlarında, Öğretmen evlerinde, Hizmet içi Eğitim Enstitüsü’nde ve Spor Salonlarında bulunan depremzedeler için günlük 9000 kişi kapasiteli 1aylık iaşe yardımı yapıldı.

Mezitli Müftülüğü organizesinde yarım kalan ürünler için tırı tamamlayıp lojistik olarak destek vererek Hatay’a gönderildi.

Mersin Katolik Kilisesi papazı Peder eşliğinde Hatay Latin Katolik Kilisesi’ne götürülmek üzere depremzedelerimiz için makarna ve bakliyat erzak gönderimi yapıldı. İlim Yayma Cemiyeti aracılığı ile Hatay’a 1 tır makarna ve bakliyat erzak gönderimi yapıldı.

Adıyaman’ın Balyan Belediyesi’ne 1 tır makarna ve bakliyat erzak gönderimi yapıldı. Adıyaman’a Metin Külünk Vakfı için 15 ton makarna ve bakliyat erzak gönderimi yapıldı.

Mersin Kızkalesi Aşevine makarna ve bakliyat erzak gönderimi yapıldı. Mersin Mezitli Belediyesi Aşevine makarna ve bakliyat erzak gönderimi yapıldı.

Kazakistan Elçiliği’ne makarna ve bakliyat erzak gönderimi yapıldı. MTSO başvurusu üzerine makarna ve bakliyat erzak gönderimi yapıldı.

Diğer STK’lar ve hayırsever insanlar tarafından hazırlanarak yarım kalan araçlar makarna ve bakliyat erzak ile tamamlanmak üzere 5000 koli gönderimi sağlandı. Mersin İli Kimsesiz Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği'ne 10 bin Türk Lirası bağış yapıldı.

Akdeniz Kaymakamlığı isteği üzerine depremzedelerimiz için 500 kişilik terlik yardımı yapıldı. Şehir dışından gelen ve hala afet bölgesinde olan depremzedelerimiz için ASKON Mersin Şube olarak, 5000 adet ekmek dağıtımı yapıldı. Ülkece yaşadığımız bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatacağımıza olan inancımızla tüm depremzedelerimiz için yardımlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.

BAŞKAN HASAN ARSLAN, 6 Şubat 2023, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden 10 İlimiz etkilenmiştir.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgesi için yapılan yardım seferberliğine tüm maddi olanaklarımız, lojistik imkanlarımız ve insan kaynağımızla aktif olarak katkı sağladık, sağlıyoruz.

Mersin İlimizde de hissedilen deprem sebebi ile Mersin’de evlerine giremeyen hemşehrilerimiz için Yerel Yönetimlerin Toplanma Merkezlerine makarna tadım araçlarımızla ilk günden itibaren makarna ve çorba dağıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Adana, Mersin illerimize ASKON Mersin ailesi, Arbel ve Arbella olarak desteklerimizi sağladık. Ülkece yaşadığımız bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatacağımıza olan inancımızla tüm depremzedelerimiz için yardımlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.Rabbim hayırlarımızı kabul etsin.


ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi