Diziler ailece izlenemez hale geldi

Diziler ailece izlenemez hale geldi


Bu haber 2023-01-05 10:15:33 eklenmiş

Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla basında adından sıkça söz ettiren Zarafet Eğitmeni, İlişki Uzamanı ve Aile Danışmanı Semra Binay, Televizyon ‘da yayınlanan dizilerin aile kavramını sarstığını ve her konuda duyarlı olan Rtük’ün (Radyo Televizyon Üst Kurulu)’nun harekete geçmesi gerektiğini belirterek çok tartışılacak bir konuyu gündeme getirdi.
Breaking News Turkey’den deneyimli gazeteci Savaş Uğurlu’ya özel açıklamalarda bulunan Binay, “Yurt dışına ihracatı yapılan ve ülkemizin uluslararası platformlarda tanıtımına katkı sağlayan dizileri tenzih ederek bazı dizilerde maalesef namus konusu örf ve adetlerimiz al aşağı ediliyor. Tv dizilerimiz batılı yaşamı örnekleyerek veya onların dizilerini birebir uyarlayarak Türk izleyicisi ile buluşturuluyor.
Ancak müslüman ülkelerin örf adetleri ile örtüşmüyor. Ailecek izleyecek düzeyde değil birçoğu. Zina, cinayet,tecavüz,akraba ile ilişki,aldatma vs. dizilerde oldukça fazla görüyoruz.” dedi

“DİZİLER GENÇLERİMİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Dizi severlerin yıllardır dizilerde çarpık ilişkileri izlediğini bununda ahlaki ve dini çöküntüye sebep olduğunuda belirten Zarafet Eğitmeni, İlişki Uzamanı ve Aile Danışmanı Semra Binay sözlerine şöyle devam etti, “Türk aile yapısını derinden sarsmakta, gençleri olumsuz etkilemektedir. Aldatma ve boşanma oranlarını artırmakta, çarpık ilişkileri de yaygın hale getirmektedir. Son zamanlarda tv dızılerınde çok rahatsız edici bir durumu dile getirmek isterim. Düzenli dizi izlemem ama şu an iki diziye fırsat buldukça bakıyorum. Her ikisinde de şu anda anne-kız aynı adamla aşk yaşıyor.

Diğer izlemediğim dizilerde kimbilir neler oluyordur? Ne yapılmaya çalışılıyor? Hani toplum ahlakımız? Bu subliminal mesajların, etik olmayan ilişkilerin normalize edilmesınin boyutu daha nereye uzanacak? Gündüz gelin kaynana yarışmaları, ne kadar iyi temizlik yapıyor, ne kadar iyi yemek yapıyor? Kadının Türk toplumundaki tek yeri gelin ve kaynana olmaktan ibaret gösteriliyor adeta. Yahut kadının cinayete kurban gittiğini irdeleyen programlar dolu.
Şimdi ise boyut anne-kızın aynı adamla beraber olmasına vardı.Rtük,alkol ve tütün maddesini kollarken silahlanma, mafya, cinayet, sapkınlık konularında sessiz mi kalıyor? Ben bu dizileri izlerken ve gündüz kuşaklarındaki cinayet, sapkınlık türlü rezillikleri izlerken çocuğumdan utanıyorum. Bir çok aile de bu utancı yaşıyor çocukları ile tv karşısındayken. Ve bu tür programları izlemek bilimsel olarak bu olayların daha fazla yaşanmasına sebep oluyor. Bu tür programların yayın saatinin gece yarısından sonra verilmesi sağlıklı bir adım olacaktır.
Duyarlı olmayı ve örf adetlerimizi korumayı eylemlerle gerçekleştirebiliriz sadece söylem ile bu mümkün olamaz.” dedi


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi