Vali Pehlivan, gençlere meydan okudu

Vali Pehlivan, gençlere meydan okudu

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Kötü Alışkanlıklara Ret, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet” Kampanyası kapsamında gençlerle futbol oynadı.
Bu haber 2022-11-11 20:56:33 eklenmiş

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Kötü Alışkanlıklara Ret, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet” sloganıyla Mersin Valiliğinin himayesinde başlatılan kampanya kapsamında Mersin Akdeniz İlçesi Çay ve Çilek Mahallelerinin gençleri ile bir araya geldi, futbol müsabakası gerçekleştirdi. Gençlerle yapılan futbol müsabakasında Vali Pehlivan’a, Vali Yardımcıları İbrahim Küçük ve Alp Eren Yılmaz. Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Tomak eşlik etti.

 

 

 

Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından Mersin İlinde “Kötü Alışkanlıklara Ret, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet” sloganıyla; zararlı alışkanlıklar konusunda ailelerde ve öğrencilerimizde gerekli farkındalığı oluşturmak amaçlandı. Gençleri ve öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, madde bağımlılığına karşı bir bilinçlendirme ve sakındırma kampanyası yürüterek gençleri spora ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlatıldı. Vali Pehlivan maç sonrasında yaptığı konuşmasında, “Şu anda Mersin İlimizin Akdeniz ilçesinin Çay ve Çilek Mahallesi’nden gençlerle birlikte futbol sahasındayız. Biraz önce mahalle gençlerimizle birlikte bir futbol müsabakası yaptık. İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız, Sahil Güvenlik Komutanımız, Vali Yardımcılarımız, Akdeniz Kaymakamımız, Akdeniz Belediye Başkanımız, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, Mahalle Muhtarımız da yer aldı. Çok da güzel bir müsabaka oldu. Bugün itibariyle bir kampanyayı da başlatmış bulunuyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Onlar bizim geleceğimiz. Onların en uygun şartlarda yetişmeleri konusunda devletimizin ilgili bütün kurum ve kuruluşları üzerine düşen sorumlulukları elbette yerine getiriyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yapılan etkinlikler kapsamında gençleri bağımlılıktan, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak maksadıyla yürütülen çeşitli çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Vali Pehlivan, “İlgili bakanlıklarımız, özellikle İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları var. Nitekim ülke genelinde biliyorsunuz İçişleri Bakanlığımızın uyguladığı ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ gibi benzeri uygulamalar var. Burada amaç gençlerimizi kesinlikle bütün bağımlılıklardan, uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Biz de Valilik olarak İlimiz genelinde sporu her kademede teşvik etmeye gayret ediyoruz. 416 bin öğrencimiz Milli Eğitime bağlı okullara devam ediyor. 57 bin üniversite öğrencimiz, dört üniversitemiz var biliyorsunuz, oradaki okullara devam ediyor” açıklamalarında bulundu.

 

Vali Pehlivan son olarak gençler ile aralarında geçen diyaloğu şöyle aktardı; “Biraz önce iki takım oluşturduk, karma yaptık gençlerden ve biraz daha yaşlı olanlardan. Kendi takımımızın adını da sağlık koyduk ve evet skor olarak da sağlık kazandı. Atalarımızın çok güzel bir sözü var; ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’. Beden sağlığı yerindeyse hangi işi ile iştigal ediyorsa etsin o işle ilgili öğrenciyse derslerinde, çalışanlar da işinde en iyi şekilde verim elde edebilir. Her yaşta herkesin spor yapması çok önemlidir. Herkes yaşına uygun, sağlığına uygun şekilde spor yapmalı. Bugün Çay ve Çilek Mahallesi’ndeki gençlerimizle spor yaptık, futbol oynadık. Bugün bize eşlik eden bütün gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin aracılığıyla bir kere daha sağlıklı yaşam için herkesi spora, spor yapmaya ve bütün kötü alışkanlıklardan da uzak durmaya davet ediyorum.”


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi