Vali Pehlivan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Vali Pehlivan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı


Bu haber 2022-10-28 14:51:31 eklenmiş
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümünü milletçe büyük bir gururla idrak etmekteyiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun.
Necip Türk Milletimiz, kazandığı şanlı zaferlerle, sahip olduğu kültür ve medeniyet değerleriyle tarih boyunca dünyaya yön vermiş olan bir millettir. Bağımsızlığından asla taviz vermemiş, tarihe damga vuran devletler kurmuştur. Özgürlüğüne, vatanının bütünlüğüne göz dikenin karşısında iman dolu göğsünü siper etmiştir.
 
Birinci dünya savaşı ve devamında düşman güçlerin yoğunlaşan saldırılarılarıyla istiklal ve istikbalinin tehdit altında olduğu o zorlu yıllarda aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” anlayışıyla Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi altında kenetlenmiş, canıyla, kanıyla verdiği Kurtuluş Savaşı’nı destansı bir zaferle neticelendirmiştir.
 
Milletimiz, yediden yetmişe, kadınından erkeğine, yurdun dört bir yanında adeta yeniden doğarak, şahlanışa geçmiş; büyük fedakarlıklarla milli mücadeleyi kazanmıştır.
Milletimizin, istiklali ve istikbali için verdiği kutlu mücadelesini, iradesine asla zincir vurulamayacağının, kendi varlığı ve geleceği üzerinde hiçbir harici gücün söz sahibi olamayacağının teminatı olarak Atatürk tarafından Cumhuriyet ilan edilmiştir. Binlerce yıllık köklü geçmişiyle devletimiz, adeta yeniden yeşermiş bir çınar gibi semaya doğru yükselişini, ilelebet baki kalma kararlılığıyla devam ettirmiştir.
 
Bundan tam 99 yıl önce milletimizin azim ve inancının sembolü olarak her karışı şehit kanı ile sulanmış kutsal vatan toprağında yeniden ayağa kalkan devletimiz, o günden bugüne yükselişini sürdürmüş, bugün artık bölgesinde ve dünyada barışın, huzurun, umudun adı olmuştur.
 
Atatürk’ün en büyük eserim dediği, milletine duyduğu sonsuz güvenle “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” diyerek gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi, tarihimizden,milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle, ecdadımızdan aldığımız ilhamla daha da kuvvetlendirmeyi, milletimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı bu necip milletin her bir ferdi olarak ortak sorumluluğumuz olarak görüyoruz.
Bu inançla, milletçe vatanımıza,devletimize, cumhuriyetimize sahip çıkıyor, birliğimizi, beraberliğimizi, milli ve manevi değerlerimizi hedef alan şer odaklarının her türlü saldırısı karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek, tek yumruk olarak dik duruyoruz. Bu anlayışla yolumuza devam ediyor, her alanda çalışmayı, üretmeyi,eserler ortaya koymayı sürdürüyoruz.
 
Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıl dönümünü idrak ettiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içten en iyi dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımız olmak üzere, bin yıldır kanları ve canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz Şehitlerimizi rahmetle, kahraman Gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi