Vali Pehlivan muhtarlık hizmet binasının temelini attı

Vali Pehlivan muhtarlık hizmet binasının temelini attı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 100 Muhtar Hizmet Binası’nın toplu temel atma töreni kapsamında Mersin’e yapılacak 3 muhtarlık binasından biri olan Gündoğdu Mahallesi Muhtarlığı yeni hizmet binasının temelini attı.
Bu haber 2022-10-20 15:08:35 eklenmiş
 
Gündoğdu mahallesinde düzenlenen temel atma törenine; Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Sahil Güvenlik Akdeniz Komutan Vekili Albay Oğuz Eryılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, İl İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Akdoğan, YİKOB İdari ve Mali İşler Müdürü Oğuz Kahraman, Mersin İli Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, Yenişehir İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Giray Atilla, Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Uysal ile Muhtarlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Uysal ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak’ın konuşmasıyla devam etti.
 
 
 
Vali Pehlivan’da törende yaptığı konuşmasında, “Öncelikle bütün muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü içten, en iyi dileklerimle kutluyorum. Daha nice yıllar sağlık ve huzur içerisinde başarılı hizmetler vermelerini temenni ediyorum. Bugün sabah çelenk sunma töreniyle muhtarlar günü etkinlikleri başladı. Arkasından muhtarlarımızla bir kahvaltı programında beraber olduk, hasbihal ettik. Duygu ve düşüncelerimizi paylaştık” dedi.
 
Türkiye genelinde toplu temel atma törenine dikkat çeken Mersin Valisi Pehlivan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığımız’ın himayesinde İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde gerçekleştirilen bu temel atma töreni vesilesiyle birlikteyiz. Biz burada Gündoğdu mahallemizde muhtarlık binasının temelini atacağız. Aynı zamanda Mezitli ve Silifke ilçelerimizde de birer muhtarlık binasının temeli bugün itibariyle atılacak. Sembolik olarak onların da temelini atmış olacağız. Ülke genelinde de 100 muhtarlık hizmet binasının temeli Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde atılacak. Ankara’da ilk defa bir Muhtarlar Evi, konukevi olarak tesis edildi. Muhtarlar Evinin de açılışı Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle biraz sonra gerçekleştirilecek.
Ben bu vesileyle bu çalışmaları talimatlandıran, himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum.  Muhtarlarla ilgili bütün iş ve işlemlerde olduğu gibi muhtar evlerinin sayılarının arttırılması, bu konuda yeni muhtarlık binalarının yapılması konusundaki desteklerinden dolayı Sayın İçişleri Bakanımıza, Bakanlığımızın ilgili birimlerine de bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum.
Gündoğdu Mahallemizde yapılacak olan muhtarlık binası için yeri sağ olsun Akdeniz Belediye Başkanımız tahsis etti. Kendisine de bu konuda ve Belediye olarak Muhtarlarımıza vermiş oldukları destek ve yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sabahki buluşmamızda da ifade etmiştim. Kamu yönetiminde bizim millet ve devlet geleneğimizdeki en köklü müesseselerden birisidir muhtarlık. Değişik adlar altında faaliyet göstermiştir. Bununla birlikte 1800 yıllarda, 1829 yılından itibaren Muhtarlık tesis edilmiş ve Muhtarlarımız o günden bugüne vatandaşlarımıza hizmet eden, vatandaşlarımızın sorunlarını tespit eden ve onların iyi günlerinde de sıkıntılı günlerinde de yanında olan bizim en yakın mesai arkadaşlarımızdandır. Gerek mahallelerde gerek büyükşehir olmayan illerde, köylerimizde vatandaşlarımızın teveccühüyle, takdiriyle, seçimle iş başına gelirler.”
 
Muhtarların bürokrasinin ilk temas noktası ve ilk mührün sahibi olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, şunları söyledi: “Hepimizin bir muhtarı var. Çünkü hepimiz bir mahallede yaşıyoruz. Mahallemizin muhtarı kamuya açılan ilk kapıdır. Geçmişte malumunuz özlük haklarıyla ilgili birtakım sıkıntılar vardı. Sosyal güvenlikle ilgili sıkıntılar vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda özlük hakları,maaşları, sosyal güvenlik durumları,harçsız silah ruhsatı temini,Muhtarlık Daire Başkanlıkları ve Müdürlüklerimin kurulması gibi çok çeşitli yenilikler uygulamaya konuldu.
 
Devletimizin bütün kapıları, muhtarlarımıza sonuna kadar açıktır. Mersin ilimizde malumunuz 806 mahallemiz, 806 muhtarımız var. 22 kadın muhtarımız var. Bütün Muhtarlarımız,kırsaldan en merkezi noktalara kadar ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar, yapma gayreti içerisindeler. Böyle imkanlar sunuldukça da işte bir muhtarımızın bir irtibat bürosunun olması, muhtarlık binasının olması onlara da teşvik oluyor. Bugün 3 tanesinin temelini atacağız. Muhtarlık binası, bürosu olan muhtarlıklarımız var. Olmayanlar da var. Bunu da biliyoruz ama peyderpey bir gün hepsi de tamamlanacaktır.
Bu törenimizin hayırlara vesile olmasını, bu attığımız temellerin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ve tekrar bu konuda bu çalışmaları himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza, ilgili bütün kurum ve kuruluşlara, Kaymakamlarımıza, yer tahsis eden Belediyelerimize, YİKOB’a, YİKOB’daki arkadaşlarımıza ve bugünkü ev sahibimiz olan Gündoğdu Mahalle Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Bütün Muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü bir kere daha kutluyorum.”
 
 
 
Konuşmaların ardından Ankara’dan canlı yayınlanan Türkiye genelindeki 100 Muhtar Hizmet Binası’nın toplu temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ili temsilen İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Van ve Trabzon’a gerçekleştirilen canlı bağlantısı Mersin’dek temel atma alanından izlendi.
 
Vali Ali Hamza Pehlivan ve diğer protokol üyeleri daha sonra platform üzerindeki butona basmasıyla Gündoğdu Mahallesi Muhtarlığına ait yeni hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Arşiv Arama
- -
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi