Mersin’de enerji ve eylem iklim planları hazırlanıyor

Mersin’de enerji ve eylem iklim planları hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, Mersin’in sera gazı emisyonlarını azaltmak ve kentin iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak için ‘Mersin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın Hazırlanması Projesi’ni hayata geçiriyor.
Bu haber 2022-09-26 16:24:27 eklenmiş

 

Mersin için emisyon envanteri oluşturulacak

 

12 ay sürecek olan proje kapsamında; Mersin’de sera gazı emisyonlarına ve iklim değişikliğine etki eden faktörlere ilişkin bilgiler toplanacak. Ulusal ve uluslararası normda kabul görmüş emisyon faktörleri kullanılarak, Mersin için emisyon envanteri oluşturulacak ve “Sera Gazı Emisyon Envanteri Raporu” hazırlanacak. Eylem Planı hazırlama çalışmalarına katkı sunacak paydaşlar belirlenip, değerlendirme toplantıları yapılacak.

 

Sera gazı emisyon azaltım miktarı hesaplanacak

 

Mevcut durum senaryosuna ek olarak, sera gazı emisyon azaltımı senaryoları, Mersin’in mevcut plan ve politikaları göz önüne alınarak, ilgili paydaşların da görüş ve önerileri doğrultusunda kurgulanacak ve maksimum 3 senaryo bazında sera gazı emisyon azaltım miktarları hesaplanacak.

 

İklim değişikliğine uyum kapsamında genel bir değerlendirme yapılacak ve Mersin için öncelikli 3 sektörde uyum önlemleri belirlenecek. Çalışmaların sonunda elde edilen tüm çıktıları içeren ‘Mersin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’ hazırlanacak.

 

Proje kapsamında çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yapıldı

 

TÜBİTAK ile 28 Haziran 2022’de sözleşmesi imzalanan ‘Mersin Sürdürülebilir Enerji ve iklim Eylem Planının Hazırlanması Projesi’ kapsamında, çevrimiçi proje bilgilendirme toplantısı yapıldı. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Haldun Karan’ın sunumuyla başlayan ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Dr. Bülent Halisdemir’in yönettiği toplantıya; Mersin il genelinden kamu kurumları, üniversiteler, sanayi kuruluşları, yerel yönetimler ile Sivil Toplum Kuruluşlarından 42 paydaş katılım sağladı. Toplantıda proje faaliyetleri hakkında bilgilendirilme yapılırken, projenin ilerleyiş süreciyle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi