Yılmaz: Büyük zaferimizin 100’üncü yılı kutlu olsun

Yılmaz: Büyük zaferimizin 100’üncü yılı kutlu olsun

TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 30 Ağustos Zaferi’nin, Türk milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini aldığını belirterek, “Büyük zaferimizin 100’üncü yılı kutlu olsun” dedi.
Bu haber 2022-08-29 11:47:10 eklenmiş

 

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 100 yıl önce 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir” emriyle kurtuluşa giden en büyük adımın atıldığını belirtti. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu vatan kılma mücadelesinin asla bitmeyeceğini her fırsatta dünyaya ilan ettiklerini kaydeden Milletvekili Yılmaz, 30 Ağustos Zaferinin de, ağustos ayındaki zaferler zincirinin son halkası olduğunu vurguladı. Vatan topraklarının kurtuluşu ve bağımsızlığı müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin büyük bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Kahraman Türk milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Varlığını ve gücünü iman dolu göğüslerin birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu birliktelik, bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü dahili ve harici badireyi aşmamızı sağlayacaktır. Kahraman ecdadımızın nice fedakarlıklarla verdiği İstiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfadır.” diye konuştu.

“MUKADDES VATAN TOPRAĞIMIZ VE BİRLİĞİMİZ İLELEBET VAR OLACAKTIR”

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 30 Ağustos’un zulme, işgale, esarete, teslimiyete karşı Türk milletinin topyekun haykırışı, birlik ve beraberliği ile önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı olduğunu kaydetti. Büyük Zafer’in, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığın göstergesi ve Cumhuriyet’in kuruluşuna giden yolun mihenk taşı olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin kendisini yok etmek isteyen güçlere karşı kazandığı 30 Ağustos Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. 26 Ağustos 1071'de kazanılan Malazgirt Zaferi Anadolu'nun kapılarını milletimize açtığı gibi Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran 30 Ağustos Zaferi de Anadolu'nun ebedi olarak vatanımız olmasını perçinlemiştir. Her bir zerresi şehit kanlarıyla bezenmiş mukaddes vatan toprağımız ve birliğimiz ilelebet var olacaktır. Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuz 30 Ağustos Zaferini şanlı tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı Büyük Zaferin 100’üncü yıl dönümünü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Taarruz’un Başkomutanı Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu topraklar için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”


ETİKETLER :
Diğer GÜNDEM haberleri
Arşiv Arama
- -
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi