Çbk, 2 Yıldız oyuncuyla daha anlaştı

Çbk, 2 Yıldız oyuncuyla daha anlaştı

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, kadın basketbolunun yıldız oyun kurucularından Chelsea Gray ve Briann January'ı kadrosuna kattı.
Bu haber 2022-08-03 16:59:51 eklenmiş

Gelecek sezon EuroLig Women, Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda şampiyonluk hedefleyen Çukurova Basketbol'un yeni transferleri açıklandı. Farklı Türk kulüplerinin yanı sıra 2018-2019 sezonunda da ÇBK forması giyen, şuan ise WNBA takımlarından Las Vegas Aces'de görev alan 1.80 metre boyundaki ABD'li oyun kurucu Chelsea Gray, yuvaya döndü. Çukurova'nın Fenerbahçe ile şampiyonluk mücadelesi verdiği 2018-19 sezonunda gösterdiği performansla dikkatleri çeken Gray, söz konusu dönemde 21 maçta görev aldı ve takımına 344 sayı, 148 asist ve 88 ribauntluk katkı sağladı.

2012'de WNBA şampiyonluğu yaşayan, 2014 yılında ise WNBA All-Star'a seçilen oyun kurucu January de geride kalan 2021-2022 sezonunda formasını giydiği Macaristan temsilcisi Sopron Basket ile EuroLig şampiyonu oldu. Turnuva boyunca 406 dakika parkede kalan yıldız oyuncu 134 sayı üretip 54 asist yaptı. January, hâlihazırda WNBA ekiplerinden Seattle Storm'da oynuyor.

Transferleri değerlendiren ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü, "Yıldız isimlerimizle bu sezon da adımızdan sıkça söz ettireceğiz. Mücadele edeceğimiz 4 kupayı da kazanarak kentimize büyük bir sevinç yaşatmayı hedefliyoruz. Kadın basketbolunun önde gelen oyuncularından olan Gray ve Briann, hedeflerimize ulaşmamıza önemli katkılar sunacaktır" dedi.


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi