Tarsus’da Çiftçilere Dağıttığı Fideler Meyve Vermeye Devam Ediyor

Tarsus’da Çiftçilere Dağıttığı Fideler Meyve Vermeye Devam Ediyor

‘’Ulusal Güç, Genetik Hazine, Sağlıklı Gıda, Sağlıklı İnsan’’ diyerek yola çıkan Tarsus Belediyesi yerli ve milli tohumlar üzerine başlattığı proje kapsamında, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan ve meyvelerini vermeye başlayan fidelerinin takibini gerçekleştirerek verimli üretim ve hasat için teknik destek sağlıyor. Bu kapsamda çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan fideler yetişerek hasada hazır hale geldi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Kentimizde tarım alanında güçlü bir üretim için çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
Bu haber 2022-08-03 16:14:44 eklenmiş


 

‘’Miras’’ projesi kapsamında Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde temin edilen ve yerli tohumlardan üretilen fideler çiftçilere ücretsiz dağıtılıyor ve kırsal kalkınmanın önünü açmak için önemli adımlar atılıyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 'Gelecek toprakla hayat buluyor' sloganı ile Ata mirası olan yerli tohumların, yaygınlaştırılması sağlamak amacıyla çiftçilere destek oluyor. Tarsus Belediyesi, tarımsal üretimi, tarımda çeşitliliği ve verimliliği arttırma çalışmalarının yanı sıra üretimi teşvik ve üreticiyi güçlendirme uygulamalarını da hayata geçiriyor. Bünyesinde kurulan gen bankasından yetişen ata ve yerli tohum yazlık fideler, Biber çeşitleri (kıl biberi acı, tatlı, turşuluk biber, dolmalık biber), kavun, domates, salatalık fideleri, üreticilere ücretsiz olarak dağıtılmıştı. Bu kapsamda dağıtılan ücretsiz fideler yetişerek hasada hazır hale geldi. Bu vesile ile maddi ve manevi olarak kazanım sağlayan çiftçiler Tarsus Belediyesi’nin bu hizmetinden ötürü mutluluk duyduklarını belirtti. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendislerinin teknik desteği ile sağlıklı olarak çiftçiler tarafından yetiştirilen fideler, gelişim evresinden hasat sürecine kadar verimi arttırmak için takip ediliyor.

 

MEMNUNİYET DİLE GETİRİLDİ

Fide desteğinden faydalanan çiftçilerden; Dursun Şölen, Gülçin Merve Karaova, Raziye Erçetin, Cuma-Esma Kılıç ve Osman Gökkoca’ya dağıtımı gerçekleştirilen fideler yetişerek meyveleri verdi. Çiftçiler Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti. Ziraat mühendisleri yetiştirilen ürünlere hasat öncesi son kontrollerini gerçekleştirdi.

 

‘’BAŞKANIMIZ TOHUMA TOPRAĞA SAHİP ÇIKMAYI BİZLERE ÖĞRETTİ’’

Bu hizmetten memnuniyet duyduklarını ifade eden Gülçin Merve Karaova, ‘’Büyük bir özveriyle belediyemizin bizlere sunduğu hizmetten faydalanarak fidelerimizi toprakla buluşturduk, istediğimiz tüm ürünler bize temin edildi ve şu an meyvelerini veriyor. Başkanımızın süreçlerde etkisi çok büyük. Tohum çok önemli, başkanımız tohuma toprağa sahip çıkmayı bizlere öğretti. Bu yolda ilerleyelim diye teşvik etti. Bu çok kıymetlidir bizler için. Tüm desteklerden ötürü Haluk başkanımıza teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu

 


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi