Mersin’de ilk kez Kolon Kanserine ameliyatsız tedavi

Mersin’de ilk kez Kolon Kanserine ameliyatsız tedavi

Toros Devlet Hastanesinde bundan böyle yemek borusu, mide ve kolon kanserinin ameliyatsız tedavisi yapılacak.
Bu haber 2022-08-03 10:23:23 eklenmiş

Bu tedavi yöntemi, hastanenin Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Serkan Duman tarafından Mersin’de ilk kez bir hasta üzerinde gerçekleştirildi.

Daha önce bu işlem için şehir dışına gitmek ya da ameliyat olmak zorunda kalan hastalar artık Toros Devlet Hastanesinde bir günlük tedavi ile ertesi gün normal hayatlarına devam edecek.

Başhekimlikten yapılan açıklamaya göre, Toros Devlet Hastanesinin bundan sonra Mersin’in çevre illerinden gelen hastalar için de ameliyatsız şekilde endoskopi cihazı ile tedavi açısından bir referans merkezi olacağı belirtildi.

Mersin’de sağlık camiasında sevinçle karşılanan ameliyatsız tedavi için Toros Devlet Hastanesi Başhekimliğinin yaptığı açıklama şöyle:

“Ülkemizde sayılı merkezde uygulanan erken evre yemek borusu, mide, kolon kanserlerinin ameliyatsız şekilde tedavisini sağlayan endoskopik submukozal diseksiyon işlemi Mersin’de ilk kez hastanemizde Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Serkan Duman tarafından başarıyla uygulandı. Daha önce bu işlem için şehir dışına gitmek ya da ameliyat olmak zorunda kalan hastalar artık hastanemizde bir günlük tedavi ile ertesi gün normal hayatlarına devam edeceklerdir. Mersin, çevre illerden gelen hastalar için de ameliyatsız şekilde endoskopi cihazı ile tedavi açısından bir referans merkezi olacaktır.”

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi