Mersinli Kır Çiçekleri Başarıdan Başarıya Koşuyor

Mersinli Kır Çiçekleri Başarıdan Başarıya Koşuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri, aldıkları başarılarla adından söz ettirirken, başarıdan başarıya koşuyor. Kır Çiçekleri bugüne kadar toplam 16 takım şampiyonluğu ve 148 bireysel derece elde etti.
Bu haber 2022-06-21 12:09:37 eklenmiş

Kır Çiçekleri son olarak 9-10 Haziran’da Diyarbakır’da okullar arası gerçekleştirilen Küçükler Yıldızlar Puanlı Atletizm Türkiye Finali’nde hem takım hem de bireysel olarak önemli başarılar elde ederek şehre döndü. Kocavilayet Ortaokulu’nda eğitim alan Kır Çiçekleri, Atletizm Takımı okullar arasında Türkiye 4.’sü oldu.  Bireyselde de Cirit Atma branşında Nazlı Göktaş Türkiye 2.’si, Gülle Atma branşında Rabia Naz Göçer Türkiye 3.’sü oldu. Ayrıca 5×80 Metre Bayrak Takımı da Türkiye 3.’sü olarak şehre döndü. Kır Çiçekleri, Diyarbakır’daki genel sıralamada 16 takım arasından Türkiye 4.’lüğünü elde etti. Kır Çiçekleri, okullar bazında Mersin olarak alınan en önemli başarılardan birini şehre getirmiş oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri aldıkları başarılarla adından söz ettirirken, başarıdan başarıya koşuyor. Kır Çiçekleri bugüne kadar 16 takım şampiyonluğu ve 148 bireysel derece elde etti.

Kır Çiçekleri Diyarbakır’dan Mersin’e büyük başarılarla döndü

Kır Çiçekleri son olarak 9-10 Haziran tarihinde Diyarbakır’da okullar arası gerçekleştirilen Küçükler Yıldızlar Puanlı Atletizm Türkiye Finali’nde hem takım hem de bireysel olarak önemli başarılar elde etti.  Kocavilayet Ortaokulu’nda eğitim alan Kır Çiçekleri, Atletizm Takımı okullar arasında Türkiye 4.’sü oldu.

Bireyselde ise Cirit Atma branşında Nazlı Göktaş Türkiye 2.’si, Gülle Atma branşında Rabia Naz Göçer Türkiye 3.’sü oldu. Ayrıca Semiha Savaş, Meryem Yaman, Zeynep Karaoğlan, Nazlı Göktaş ve Gülseren Feyza Uysal’dan oluşan 5×80 Metre Bayrak Takımı da Türkiye 3.’sü olarak şehre döndü. Kır Çiçekleri, Diyarbakır’daki genel sıralamada 16 takım arasından Türkiye 4.’lüğünü elde etti. Kır Çiçekleri, okullar bazında Mersin olarak alınan en önemli başarılardan birini şehre getirmiş oldu.

“Bugüne kadar toplam 16 takım şampiyonluğu, 148 bireysel derece elde ettik”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’nda ve Kır Çiçekleri’nde Atletizm Antrenörü olarak görev yapan Nezir Ergin,  “Kır Çiçekleri Projemiz, bizzat Vahap Başkanımızın kendi projesi. Biz de bu proje doğrultusunda en iyi şekilde çocuklarımızı hazırlamaya çalışıyoruz. Başlangıç olarak ilk lisanslarını çıkardığımızdan beri gerek yerel olsun gerek ulusal yarışmalar olsun bugüne kadar toplam 16 tane takım şampiyonluğu, 148 tane de bireysel derece elde etmiş olduk. Bakın ilk geldikleri zaman hiç spor yapmayan çocuklar bunlar ve bu dediğimiz çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşti. 2 yıldan az bir sürede bu başarı elde edildi ki zamanla çok daha iyi duruma geleceğiz” dedi.

Kır Çiçekleri’nin almış olduğu başarılardan söz eden Ergin, “İlk önce okullar arası kros yarışmasında takım olarak il 1.’si olduk. Daha sonra ilimizde gerçekleştirilen Türkiye Kros Grup Şampiyonası’nda grup 4.’sü olduk. Daha sonra yine ilimizde gerçekleştirilen okullar arası Puanlı Atletizm Türkiye il 1.’liğinde 1. olduk. Daha sonra grup şampiyonasını grup şampiyonu olarak tamamladık ve 9-10 Haziran Diyarbakır'da gerçekleştirilen Türkiye Finali’ne katıldık. Burada da gerek bireysel olsun gerek takım olsun çok önemli dereceler elde ettik. Cirit Atma Branşı’nda Türkiye 2.’liği elde ettik. Gülle Atma Branşı’nda Türkiye 3.’lüğü elde ettik. Aynı zamanda 5×80 Bayrak Takımımız Türkiye 3.’sü oldu ve genel sıralamada çok cüzi bir puanla Türkiye 3.’lüğünü kaçırdık. Yani 2 puan gibi bir puanla Türkiye 4.’sü olduk” diye konuştu.

Mersin’in atletizmde her zaman ön plana çıkmış bir şehir olduğundan da söz eden Ergin, “Mersin atletizmle bütünleşmiş bir şehrimiz. Tabi ki çocukların ilk defa şehir dışında bu düzeyde bir şampiyonaya katılmaları onlar için de bizim için de ayrı bir tecrübe. Yerelden direkt ulusal bir derece elde etmeleri ciddi anlamda çok büyük bir başarı. Bu da onları da bizi de çok mutlu ediyor. Bunu yapabilecek güçte olduğumuzu biliyorduk. Gerek Mersin Büyükşehir Belediyesi spor ailesi olarak gerekse de aileleri olarak bütün bir şekilde çalışıyoruz. Onların başarılı olması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Önümde Türkiye Şampiyonası var, orada şampiyon olmak istiyorum”

Gülle Atma Branşı’nda Türkiye 3.’sü olan Rabia Naz Göçer, bugüne kadar elde ettiği başarılardan da bahsederek, “Diyarbakır çok zordu, çok sıcaktı ve atmosfer çok heyecanlıydı. Bayağı heyecanlandım ben. Atmosfer çok farklıydı ve benden iyi sporcuları görmek beni çok hırslandırdı. Güzeldi. Bu başarıyı alacağıma inanıyordum. Aslında Türkiye 2.’si ile 3.’sünün attığı derece aynıydı ama bir önceki atışında beni geçtiği için o 2. oldu. Önümde Türkiye Şampiyonası var, bir tane daha Konya'da Ana Lig'in o finali. Orada şampiyon olmak istiyorum” dedi.

“Bundan sonraki hedefimiz tüm branşlarda şampiyonluk almak”

Bayrak Takımı oyuncularından Semiha Savaş ise, “Arkadaşlarımız bayağı çaba sarf etti. Bayrak Takımımız Türkiye 3.’lüğünü aldı. Takım olarak da Mersin olarak da Türkiye 4.’lüğünü aldık. Bundan sonraki hedefimiz tüm branşlarda, gülle olsun, cirit olsun, bayrak olsun, uzun atlama olsun hepsinde şampiyonluk almak, derecelerle Türkiye Şampiyonu olmak. Diyarbakır'ın atmosferi güzeldi. Kuzey Kıbrıs'tan gelen arkadaşlarımız vardı. Başka şehirlerden gelen arkadaşlarımız vardı. İyi bir arkadaş ortamı vardı aslında. Tanıştık, kaynaştık, güzel bir ortamdı” dedi.

“Daha çok çalışıp Türkiye şampiyonluğunu hedefliyorum”

5×80 Metre Bayrak Takımı oyuncularından Nazlı Göktaş, “Kros koşuyorum, bayrak koşuyorum, cirit atıyorum. İlk yarışım kros yarışıydı. Kros yarışında 2009 Kızlar Mersin 2.’liğini elde ettim. Ondan sonra diğer takım yarışlarında bayrak yarışlarında koştum. Cirit atmalar yaptım yine. Onlarda da iyi başarılar elde ettim. En son da Diyarbakır'da Türkiye şampiyonluğunu 80 santimle kaçırdım ve Türkiye 2.’si oldum. Oradaki atmosfer güzeldi. Farklı sporcuları tanımak ve onlardan deneyim elde etmek güzeldi. Kendimden böyle bir başarı bekliyordum. İlk 3’e girmeyi bekliyordum, şampiyonluğu hedefliyordum ama kaçırdım 80 santimle.  Daha çok çalışıp Türkiye şampiyonluğunu hedefliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Bunda 3. olduk ama bir sonraki yarışmamızda 1. olmayı diliyoruz”

5×80 Metre Bayrak Takımı oyuncularından Meryem Yaman atletizme yeni katıldığından söz ederek, “Gitmediğim yerlere gittim;  Diyarbakır'a Malatya'ya. Bazen hiç başarı elde edemedik, bazılarında edebildik. Aslında benim branşım bayrak değildi. Bayrakta koşmuyordum. Adamımız sakatlanınca, Nezir Hoca da beni almıştı. İlk başta ben yüksekten çıkmıştım, çok kötüydüm, yapamayacağım diye endişelenmiştim. Başım ağrıyordu, sinüzitim tuttu. Arkadaşlarım destek oldular ve sonrasında koştuk, başarı elde edince de kendime geldim o an. Tekrar yükseğe geçtim, yüksekte derece elde etmeye çalıştım. Diyarbakır'da Bayrak Takımı olarak 3.’lük aldık. Atmosfer iyiydi ama ilk başta bir korku vardı içimizde. Çünkü Türkiye geneli olduğu için farklı şehirlerden gelmişlerdi. Biz de ilk başta biraz korkmuştuk,  ben kendi adıma söyleyeyim. Türkiye geneli olduğu için rakiplerim hem Türkiye'de 1. falan oldukları için. Sonra arkadaşlarımız sayesinde böyle motive olduk, kendimize geldik ve kazandık. 4. olup geldik. Bunda 3. olduk ama bir sonraki yarışmamızda 1. olmayı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Mersin'e güzel bir gururla döndük”

Kır Çiçekleri’nden Songül Karol ise, “Grup Şampiyonası’nda finalde uzun atlamada şampiyon olmuştum. Diyarbakır'a giderken son antrenmanda sakatlık yaşandı. Küçük bir aksilik oldu. Ama Diyarbakır'a arkadaşlarımın yanına gittim, havayı solumak istedim. Arkadaşlarımın bu başarıları alacağına inanıyordum. Güzel bir başarı elde ettik. Mersin'e güzel bir gururla döndük. Benim önümde hedeflerim rekor kırmak, şampiyon olup gelmek” diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi