Mersin Üniversitesin 'de şenlikler başladı

Mersin Üniversitesin 'de şenlikler başladı

9 Mayıs Pazartesi günü Mersin Üniversitesi Cumhuriyet Alanında gerçekleşen şenlik açılış programına Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, dekanlarımız, öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.
Bu haber 2022-05-09 16:37:17 eklenmiş

Şenlik açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Bu yıl, Üniversitemizin kuruluşunun 30. yılı. 1992 yılında iki bina ve bir idari bina ile başlanan bu güzel maraton bugün 30. yaşında. Bütün gücümüzle hem Üniversitemize hem de güzel şehrimize katkılar yapmaya çalışıyoruz. Birçok alanda özellikle on sene içinde güzel yatırımlar yaptık ve sıralamalarda üst basamaklardayız. Pandemi dolayısıyla, bir araya gelmeyi de çok özledik. Bu nedenle yıl boyu sürmesi planlanan etkinlikler hazırladık. Bugünden itibaren şenliklerimizi başlatıyoruz. Renkli ve güzel bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Nice 30 yıllara” ifadelerini kullandı.

Açış konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanan Üniversitemiz 30. Yıl logosunun 30 bin düğümle sanatsal yorumu isimli etkinliğe geçildi. Eserin ilk düğümünü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı attı.

30. Yılında Dünden Bugüne Mersin Üniversitesi Fotoğraf Sergisi”nin açılışı da Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör YardımcılarıProf. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar ve dekanlar kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Şenlik boyunca Cumhuriyet Meydanında açık olacak sergide, kuruluşundan bu yana geçirdiği evreler, eski ve yeni fotoğrafların bir araya getirilmesiyle ziyaretçilere gösteriliyor.

Sergi açılışının ardından Dans Topluluğu ve Tiyatro Topluluğu tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle şenlik programı devam etti.

30. Yıl Etkinliklerinin ilk günü 9 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’de Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde Tiyatro Topluluğumuzun Doğaçlama Gösterisi ve saat 20.00’de Üniversitemiz Amfitiyatroda Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin Bahar Konseri ile devam edecek.


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi