Silikon Emzik mi Kauçuk Emzik mi?

Silikon Emzik mi Kauçuk Emzik mi?

Emzikler silikon ve kauçuk olmak üzere iki maddeden üretilir. Doğal Kauçuk diğer adıyla Lateks bazı tropikal bitkilerin öz suyundan elde edilir. Medikal Sınıf Silikon ise camın ham maddesi olan silis kumunun polimerize edilmesiyle elde edilir.
Bu haber 2022-04-28 14:05:09 eklenmiş

 

Emzikler silikon ve kauçuk olmak üzere iki maddeden üretilir. Doğal Kauçuk diğer adıyla Lateks bazı tropikal bitkilerin öz suyundan elde edilir. Medikal Sınıf Silikon ise camın ham maddesi olan silis kumunun polimerize edilmesiyle elde edilir. Kauçuk emziklerin su emilimi fazladır. Isı, ışık gibi dış etkenlere karşı aşırı duyarlıdır. Bu nedenle çabuk deforme olurlar, kokuları emerler ve renk değiştirirler. Sık sık değiştirilmeleri gerekir. Ancak elastik yapıları, kauçuk emzikleri özellikle diş darbelerine karşı dirençli hale getirdiğinden özellikle dişli bebeklerde kullanımları uygundur. Silikon emzikler ise düşük su emilimleri, ısı ve ışık mukavemetleri ile çok zor deforme olurlar. Anti alerjiktirler, tat ve koku barındırmazlar. Yeni doğan döneminden itibaren güvenle kullanılabilirler.

 

Damak Dostu OiOi Emzix

Türkiye’de silikon ürünler denince akla ilk gelen marka olan OiOi’nin koleksiyonunda en sevilen ürünlerden biri olan OiOi Emzix, silikon emzik konforunu 2’li paket avantajı ile tüketicisi ile buluşturuyor. Anatomik yapısıyla damak gelişimini destekliyor, yumuşak dokusu bebeğin cildini tahriş etmiyor. Kalkanı ve sapı dahil hiçbir parçasının plastik olmaması, OiOi Emzix’in en önemli özellikleri arasında başı çekiyor. EN1400 standardına uygun üretilen ve uluslararası laboratuvarlar tarafından yapılan testlerle sertifikalandırılan OiOi Emzix, dünyanın 60’tan fazla ülkesinde silikon emzik tercih eden annelerle buluşuyor.

 

Neden Tek Boy Emzik

OiOi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Seda Güneysu Çelik bu konuyu şöyle açıklıyor: “Yassı uçlu ortodontik emziklerde, emzik ucunun bebeğin damağına tam oturması için farklı boyutlandırmalar yapılmaktadır. Fakat OiOi Emzix gibi kiraz uçlu anatomik emziklerde bu gereksinim ortadan kalkar. Simetrik yapısı sayesinde emzik ters emilse bile emziğin ucu bebeğin ağzına aynı şekilde oturuyor ve böyle damak gelişimi olumsuz etkilenmiyor. Diğer yandan bebeğin emzirildiği süre boyunca annenin göğüs ucu nasıl sabit kalıyorsa, devamlılığı ve uyumu sürdürmek adına emzik ucunun da büyümesine gerek kalmıyor.”  

*Damak sağlığı açısından emzik kullanımının 2 yaş itibariyle azaltılması ve 4 yaşa kadar bırakılması tavsiye edilir.

www.oioiturkiye.com

 


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Arşiv Arama
- -
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi