KOCAMAZ;" GELECEK ÇOK DAHA İYİ OLACAK" DEDİ.

KOCAMAZ;" GELECEK ÇOK DAHA İYİ OLACAK" DEDİ.

KOCAMAZ;" GELECEK ÇOK DAHA İYİ OLACAK" DEDİ. BİR GÜNDE 9 KÖY GEZEN KOCAMAZ’A VATANDAŞTAN HİZMET TEŞEKKÜRÜ
Bu haber 2021-08-26 12:07:55 eklenmiş
 
KOCAMAZ;" GELECEK ÇOK DAHA İYİ OLACAK" DEDİ.
BİR GÜNDE 9 KÖY GEZEN KOCAMAZ’A VATANDAŞTAN HİZMET TEŞEKKÜRÜ
İYİ PARTİ HEYETİ VATANDAŞLARLA BULUŞUP SORUNLARI DİNELEMEYE DEVAM EDİYOR
İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Danyal Mercan ve beraberlerindeki heyetle bir günde 9 köyü birden ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemeye devam ettiler. Kocamaz, ‘GELECEK ÇOK DAHA İYİ OLACAK’ diye herkesi İYİ Partili olmaya davet etti.
------------------------
İyi Parti Tarsus ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen vatandaş ve esnaf buluşmalarının ikinci gününde
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz ve beraberindeki İYİ Parti heyeti ilk ziyaretlerini Özbek Mahallesine gerçekleştirdiler. Daha sonra sırasıyla Yanıkkışla, Çavuşlu, Çokak, Emirler, Kuşçular, Eminlik, Keşli ve Sağlıklı mahalleleri ziyaret edildi.
Gittikleri her mahallede muhtarlar ve vatandaş tarafından coşkuyla karşılanan Kocamaz ve İYİ Parti heyeti öncelikli olarak vatandaşların sorunlarını dinleyip, gerekli notları aldılar. Görüşmelerde vatandaşların en çok şikayet ettikleri ilk üç sorun yol, su ve internet olarak öne çıktı.
Özellikle de yaşlı bir kadının internet sorununu dile getirmesi üzerine Kocamaz ve İYİ Parti heyeti konuya ilişkin not alarak, bu durumun raporlandırılıp, diğer sorunlarla birlikte çözülmesi noktasında takipçisi olacaklarını belirttiler.
Yapılan hizmetler unutulmadı
Gittiği hemen her mahallede Kocamaz’ı gören vatandaşlar, geçmiş dönemde yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, en çok hizmetin kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yapıldığını ifade ettiler.
Gittikleri her yerde vatandaşların dertlerinin örtüştüğünü söyleyen İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Burhanettin Kocamaz, şu anda bir seçim yokken, insanlar tatildeyken yazlıklarda, yaylalarda iken sadece vatandaşın sıkıntılarını tespit etmek amacıyla bu ziyaretleri yaptıklarını belirterek, “Ziyaretimizin amacı özünde sizleri dinlemek. Ülke gerek ekonomik gerek iç politikadaki gerginlikler yönünden; gerek dış politikada ülkenin yalnızlaştırılmasından, özellikle son günlerde Afganistan’dan gelen sığınmacılarla birlikte daha önce Suriye’den gelenlerle birlikte ülkemizdeki mülteci sayısının 5 milyonun üzerinde rakama ulaştığını biliyoruz. Gelenlerin ülkelerini kaçarak terk edip, Türkiye’ye gelmelerinden dolayı herkesin bir endişesi var. Elbette sıkışana darda olana kucak açabiliriz. İnancımız gereği de böyledir. Ancak kendi ülkesindeki mücadeleden kaçan insanlara da bu topraklarda bedava yer olmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
“Bu topraklar sadece bizim için değil Hristiyan alemi için de kutsal topraklar. Bu topraklar üzerinde tarih boyunca herkesin bir hesabı var. Bizim oyuna gelmememiz lazım” diyen Kocamaz, stratejiyi iyi çizip hedefi de ona göre koymak koymak gerektiğini ifade etti. Kocamaz, “Devlet adamlığı kolay değil. Tecrübe gerektirir. Herkesi kucaklamayı, ülkede insanların tamamını eşit vatandaş görüp hiç kimseyi ötekileştirmemek gerektiğini anımsatır. Bu memlekette taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.
Devletin gönderdiği patatese sevinen vatandaşlara seslenen Kocamaz, “Seni o patatese muhtaç hale getiren için dua ediyorsan, bu memleket bu çileleri çekmeye devam eder. O patatesler niye dağıtıldı? O patatesler tarım politikası iyi yönetilemeyip ihraç edilemediği için dağıtıldı” dedi.
Hayvan yemlerinden yapılan zamlara değinen Kocamaz, enflasyon rakamlarında oynanarak vatandaşın mağdur edildiğini söyleyerek, çiftçinin durumunun içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirtti.
Kocamaz, “5 buçuk milyon civarında Suriyelinin olduğu ülkemizde, çeşitli kaynaklara göre değişik rakamlarla ifade edilen azımsanmayacak miktarda da Afganlı sığınmacının olduğu görünüyor” diyerek, şu değerlendirmeyi yaptı:
“İşin ilginç tarafı bunlar kendi ülkelerinde mücadele etmeyip, vatanlarını korumayıp, kaçarak ülkemize gelen sığınmacılar. Mersin’in belli bir bölgesi maalesef Suriyeli esnaflar tarafından işgal edilmiş durumda. Arapça tabelalardan dolayı orada ne olduğunu bizim insanımızın anlaması da mümkün değil. Ama bunun yanında o iş yerleri vergi vermiyorlar. Bizim insanımız asgari ücretle çalışıp, daha eline geçmeden kazandığı kazancın vergisi alınırken, maalesef bu mülteci konumundakiler Türkiye’ye vergi dahi ödemiyor.”
“Bu ucube sistemin biran evvel ortadan kaldırılması lazım”
Tek adam rejiminden dolayı ülkede durumun her gün daha kötüye gittiğine işaret eden Kocamaz, parlamentoda 600 tane milletvekili olduğunu, ancak Başkanlık sisteminde o 600 kişinin hükmünün olmadığını söyledi. Kocamaz, “TBMM yasama döneminde 80 tane kanun çıkarmış. Cumhurbaşkanı da 480 küsur kararname çıkarmış. Dolayısıyla bu yönetim biçiminde 600 kişilik Meclise ne gerek var? diye düşünebiliriz… Lakin durum hiçte öyle değil. İstişare olmadan bir devlet yönetilmez. Bu ucube sistemin biran evvel değiştirilmesi lazım. Bu sistem yürümüyor. Bir an evvel tekrar parlamenter sisteme geçmek gerekiyor. Geçmişteki tecrübelerden faydalanılarak parlamenter sistemdeki sıkıntıları düzelterek, yeniden iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönme mecburiyetimiz var. İYİ Parti olarak bizim şu andaki mücadelemiz bu” dedi.
Yörüklerden esirgenen değeri yüreği parçalanarak dile getirdiğini ifade eden Kocamaz, “Mecburum anlatmaya. Bizim bu özellikle kırsal kesimdeki insanlarımızın gözünü açması, oyuna gelmemesi lazım. Geçen bir yerde bunları konuşunca birileri rahatsız oldular. Dedim ki, ‘1994’e kadar bizler hiç belediyelerde yönetim falan aklımızdan geçirmemişiz. Ya çöpçülüğe, Ya kazma küreğe talip olmuşuz. Daha yukarısını hiç düşünmemişiz. 1994’te millet uyandı. ilk defa belediye bu dağın çocukları tarafından yönetilmeye başlandı’ dedim birileri hemen rahatsız oldu. Ama biz mecburduk. Gece gündüz demeden çalıştık. Biz daha iyi yapmalıyız ki buralarda kalıcı olmalıyız dedik. Millet de bizi takdir etti. Uzun süre Tarsus’da belediye başkanlığı yaptık. Mersine gittik, bu sefer Mersin’de egemen güçler bundan rahatsız olmaya başladı. Orada da başarılı olmak zorundayız dedik. Gerçekten de bu güne kadar el atılmamış birçok konuya el attık. Sadece kırsalda 5 bin 500 km yol yapmışız. Mecliste bile dediler ‘sen bu belediyenin kaynaklarını götürüp kırsalda harcıyorsun.’ Biz de dedik ki, kırsaldaki bu insanlar bu memleketin asli unsuru” şeklinde konuştu.
“Bu ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele ediyoruz”
Hiç kimseyle bir kavgalarının olmadığını dile getiren Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele ediyoruz. Bizim en öncelikli görevimiz de hizmetten önce kökeni ne olursa olsun, inancı, dünyaya bakış açısı ne olursa olsun; insanları bir arada tutabilmek. Ben hep öyle baktım. Tarsus’ta bir hizmet yapıyorsam Tarsus’un tamamının bu hizmetten faydalanabilmesi lazım. Eğer bir hizmet yapıp herkese kullandıramıyorsak orada bir eksiğimiz var diye düşündüm. Gerçekten de Tarsus bir yerlere geldi. Gelecek çok daha İYİ olacak diyorum. Herkesi İYİ olmaya davet ediyorum.”

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi