Yenişehir’in 10 yıllık iklim eylem planı belirleniyor

Yenişehir’in 10 yıllık iklim eylem planı belirleniyor

Yenişehir’in 10 yıllık iklim eylem planı belirleniyor
Bu haber 2021-07-01 13:32:04 eklenmiş

Yenişehir’in 10 yıllık iklim eylem planı belirleniyor

Mersin Yenişehir Belediyesi, ilçenin 10 yıllık iklim değişikliği eylem planını belirlemek amacıyla Yenişehir İlçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı Müdürler Çalıştayı düzenledi.

İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayarak, kentin iklim değişikliğine karşı dirençliliğini arttırmayı hedefleyen Mersin Yenişehir Belediyesi, 10 yıllık eylem planını belirlemek üzere çalıştaylar düzenlemeye devam ediyor. Haziran ayının başında kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve araştırma merkezleri temsilcilerinin katıldığı çalıştayı düzenlemişti.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde birim müdürlerinin katıldığı Enerji ve İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı Müdürler Çalıştayının açılış konuşmasını yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çevreye ve geleceğe duyarlı belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  

“İklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini günden güne daha çok görüyoruz”

Yenişehir Belediyesinin çağdaş ve sosyal belediyecilik vizyonu ile çocuklar için daha güzel bir kent kurmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Özyiğit,  “Kentimizin 10 yıllık iklim değişikliği eylem planını belirlemek amacıyla Yenişehir İlçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı Çalıştayının ilkini Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirdik. Kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve araştırma merkezleri temsilcilerinin katıldığı çalıştay çok verimli geçti. İklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini günden güne daha çok görüyor ve hissediyoruz. Günümüzde enerji ihtiyacı sınırsız ancak kaynaklar sınırlı.  Esasen öbür taraftan baktığımızda kullanabileceğimiz temiz enerji kaynaklarından yeterince faydalanılmadığını üzülerek ifade etmek isterim. Yenişehir Belediyesi olarak yaptığımız projeyle kendi ihtiyacımızı karşılayacak bir çalışmayı sonuna yaklaştırıyoruz.  Yenişehir Belediyesi olarak 6 temel ilkemizden biri olan ekoloji konusunda tutarlı davranıyoruz” diye konuştu. 


ETİKETLER :
Diğer GÜNDEM haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi