BAŞKAN YILMAZ, DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI'NI KUTLADI

BAŞKAN YILMAZ, DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI'NI KUTLADI

BAŞKAN YILMAZ, DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI'NI KUTLADI
Bu haber 2021-07-01 13:27:28 eklenmiş

BAŞKAN YILMAZ, DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI'NI KUTLADI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

"1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi karasularımızda egemenliğimiz ilan edilmiş ve bu tarihten sonra denizcilik sektörümüz hızla gelişim göstermiştir" diyen Başkan Yılmaz, Türkiye'nin önemli bir sahil kenti olan Mersin'in uluslararası limanı, taşımacılık, balıkçılık ve turizm faaliyetleri ile Türk denizciliğinin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz; "Kabotaj Kanunu, denizlerimizdeki bağımsızlığımızdır. Denizlerimizin korunması hepimizin ortak sorumluluğudur. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Denizciliği, Türk'ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız" sözünü kendimize rehber edinmeliyiz. Akdeniz'in incisi Mersinimiz de denizle iç içe bir şehirdir ve büyük yatırımlara ev sahipliği yapacak konumdadır. Bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Toroslar Belediyesi olarak denizciliğimizin gelişmesi adına hayata geçirilecek projeleri destekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Kabotaj Kanunu'nun 95'inci yıl dönümünü ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyor, deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer GÜNDEM haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi