ÖĞRÜ; "KADIN GÜLERSE HER YER RENKLENİR" DEDİ.

ÖĞRÜ; "KADIN GÜLERSE HER YER RENKLENİR" DEDİ.

ÖĞRÜ; "KADIN GÜLERSE HER YER RENKLENİR" DEDİ.
Bu haber 2021-03-09 16:23:01 eklenmiş
ÖĞRÜ; "KADIN GÜLERSE HER YER RENKLENİR" DEDİ.
Haber/İsa ÇAKICI
Türkiye Değişim Partisi Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülfer ÖĞRÜ, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel yaptığı çok özel ve anlamlı mesajında şöyle dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Türkiye Değişim Partisi Mersin İl Kadın Kolları Başkanı olarak gerçekleştirdiğim kadın buluşmasına şahsım ve partimiz adına hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün.
8 Mart, Dünya kadınlarının taleplerini birlikte daha gür haykırdıkları, kendilerini toplumda eşit bir birey olarak yok sayan çağdışı zihniyetlere karşı omuz omuza mücadele verdiği gündür.Ancak bu yıl Dünya Kadınlar Gününü100. Yıla aşkındır kutluyor olmamıza rağmen, kadınların haklarında, taleplerinde hala çok bir şey değişmemiştir.
Bizler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz. Ve hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını biliyoruz.
Günümüzde de kadınların, sosyal, ekonomik, ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz.
Unutulmaması gerekir ki; kadın 'haklarıyla' kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir.
Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; Kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz.
Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyoruz.
Türkiye de değişimi en çok da kadınlarımız için başlatıyoruz. Kadın gülerse her yer renklenir dedi.
Açıklamanın ardındanTürkiye Değişim Partisi Mersin İl Başkanı Ferruh Doğan, Türkiye Değişim Partisi Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülfer Öğrü ve İl Kadın Kolları Yönetimin Kurulu Üyeleri ile birlikte kadınlara karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladılar.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi