SEÇER: “İNANIYORUZ, BİZ TÜRKİYE’Yİ YÖNETEBİLİRİZ. YÖNETECEK KADROLARA SAHİBİZ”

SEÇER: “İNANIYORUZ, BİZ TÜRKİYE’Yİ YÖNETEBİLİRİZ. YÖNETECEK KADROLARA SAHİBİZ”

SEÇER: “İNANIYORUZ, BİZ TÜRKİYE’Yİ YÖNETEBİLİRİZ. YÖNETECEK KADROLARA SAHİBİZ”
Bu haber 2020-07-26 19:22:30 eklenmiş

SEÇER: “İNANIYORUZ, BİZ TÜRKİYE’Yİ YÖNETEBİLİRİZ. YÖNETECEK KADROLARA SAHİBİZ”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. Olağan Kurultayı'na katıldı. CHP olarak Türkiye’yi yönetebileceklerine inandıklarını ve yönetecek kadrolara da sahip olduklarını dile getiren Seçer, kurultay sonucu oluşacak kadroların, Türkiye'nin yakın tarihteki siyasal başarılarını belirleyeceğinin altını çizdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde “İktidar Kurultayı” başlığı altında gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayı’na katıldı. Seçer, kurultay sonucu oluşacak kadroların, Türkiye'nin yakın tarihteki siyasal başarılarını belirleyeceğinin altını çizdi.
“Toplumdaki yargılar tuzla buz oldu”
Pandemi sürecinde yaşananlar hakkında bir değerlendirme yapan Seçer, “Toplumdaki yargılar tuzla buz oldu. Siyasette Cumhuriyet Halk Partisi’nin şu anda en büyük rakibi görünen AKP’nin de iddialarını çürüten bir süreç oldu. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partili belediyeler imkansızlığı imkana dönüştürüp, her eve, her ocağa, ihtiyaç sahibi her yurttaşın derdine çare olmaya çalıştı” dedi.
“Bizlerin başarısı üzerine kurgulanabilecek bir sürece giriyoruz”
70 yıllık bir zaman dilimi içerisinde en başarılı oldukları süreci yaşadıklarını belirten Seçer, “Herkesin takdirini kazanan belediyelerimiz var. Bu birikimle bu kurultayı yapıyorsunuz ve çok kısa bir süre diyebileceğiniz bir zaman dilimi içerisinde genel seçim yaşayacaksınız. Ardından da yerel seçim. Belki de birleştirilmiş bir seçim yaşanacak. Bütün bunları düşündüğünüz zaman çok önemli bir kurultay. Bizlerin başarısı üzerine kurgulanabilecek bir sürece giriyoruz” dedi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle son seçim sürecinde önemli bir başarının altına imza attığını sözlerine ekleyen Vahap Seçer, “Son seçim matematiksel rakamların yarıştığı değil, stratejik kararların sonucu belirlediği bir seçimdi. Türkiye’de şu anda bir partinin iktidarı yok. Gelecekte de CHP, AKP iktidarından ziyade, yine birlikteliklerin, ittifakların iktidarı söz konusu olacak” diye belirtti.
“Biz inanıyoruz, Türkiye’yi yönetebiliriz. Yönetecek kadrolara sahibiz”
Seçer, Türkiye’yi yöneteceklerine inandığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Türkiye’yi yönetecek kadrolara sahibiz. Siyasette olgudan ziyade, algı önemlidir. Pandemi süreci de bu algıları ortadan kaldıracak önemli bir şans verdi. Toplum görmeye başladı. ‘CHP yönetemez, yapamaz’ gibi değerlendirmeler bir anlamda ortadan kalkmış oldu. Sokağa indiğimiz zaman o çocukların, o kadınların bize ilgisi, bugüne kadar bizim yanımıza yaklaşmayan, elimizi sıkmayan, yaşam biçimi ve dünya görüşü olarak bizi farklı gören insanların bizim boynumuza sarılıp öptüğünü görüyoruz. Demek ki halkın gönlüne girmişiz. Halk bize inanıyor, bizi seviyor.”
Kurultay’ın önümüzdeki dönemde siyasete etkisinin neler olacağını da ifade eden Seçer, “2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından yerel seçimler. Belki de her ikisi bir arada yapılacak. Bugünkü kurultay, o günkü sonuca tesir edecek bir kurultay. Bugün biz buradan başarılı çıkarsak, biliniz ki önümüzdeki süreç de başarılı bir şekilde yürütülecektir, yönetilecektir” diye belirtti.
“Kurultay sonucu oluşacak kadrolar, Türkiye'nin yakın tarihteki siyasal başarılarını belirleyecek”
Türkiye’nin siyasal açıdan önemli bir sürece gireceğini de ifade eden Seçer, “Bu süreci yönetecek bir siyaset hafızası, kurum hafızası, parti hafızası olan, toplumun sorunlarını bilen, her alanda konunun otoritesi olan kadrolara ihtiyacı var ki, doğru kararlar verilebilsin. Doğru stratejilerle bu süreci götürelim. Sonunda başarı ortaya çıksın. Yani bu kurultay sonucu oluşacak kadrolar, Türkiye'nin yakın tarihteki siyasal başarılarını belirleyecek” dedi.
Seçer, Ayasofya hakkında konuştu: “Manipülasyon konusu olarak kullanıldı”
Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararı hakkında da konuşan Seçer, “Manipülasyon konusu olarak kullanıldı. Toplumu yönlendirmek, yeni gündemler oluşturmak, toplumun hassasiyetlerine, inançlarına, özeline yönelik birtakım söylemler, siyaset yapma şekli, samimi siyaset yapma şekli değil. Toplumun da gerçekten temel sorun olarak görülen sorunlarına çözüm bulan yaklaşımlar değil. Bir anlamda toplumu rehavete düşürme, uyutma, dikkatini farklı tarafa çekme, cambaza bak taktiği adeta. Bence Sayın Genel Başkan da, partimiz de, Ayasofya konusunda bir çatışma ortamına girmedi. Bu işin üzerine gitmeden, onların açtığı yoldan, peşlerine takılıp gitmeden bu sürecin atlatılmasının, ülke açısından daha mantıklı ve hayırlı olacağını düşünüyorum. Bizim asıl yapmamız gereken, işlerin üstünün örtülmesi, unutulması, soğutulmasının önlenmesi” diye konuştu.
Seçer, Z Kuşağı sorusunu yanıtladı: “15-24 yaş aralığının yüzde 70’i Mersin Büyükşehir’den memnun”
Z Kuşağı olarak adlandırılan gençlerden, CHP olarak nasıl oy alacaklarını anlatan Seçer, “Gençlerin bize karşı çok büyük ilgisinin olduğunu görüyoruz. 15-24 yaş aralığının % 70’inin belediyemizin yaptığı hizmetlerden memnun olduğunu ve desteklediğini görüyoruz. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.
“Siyasi istikrar yoksa ekonomik politikanız olamaz”
Manifestonun temel başlığı olarak ekonomi üzerinde durulduğunu kaydeden Seçer, “Siyasi istikrarsızlıktan tutun, Türkiye'nin dış politikasına kadar birçok olumsuzluk Türkiye ekonomisine olumsuz bir tablo ile yansıyor. Eğer siyasi istikrar yoksa, istikrarlı bir yönetim, ekonomik politikanız olamaz, olması da beklenemez” dedi.


ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi