TARSİM KAPSAMINDA OLMAYAN ÇİFTÇİYE YARDIM YOK!

TARSİM KAPSAMINDA OLMAYAN ÇİFTÇİYE YARDIM YOK!

TARSİM KAPSAMINDA OLMAYAN ÇİFTÇİYE YARDIM YOK! CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizli’nin Baklan, Bekilli, Bozkurt, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Pamukkale ve Serinhi- sar ilçelerinde 22 Mayıs ve 26 Mayıs tarihlerinde meydana gelen dolu ve don afetle- rine ilişkin bilgileri, CİMER üzerinden yaptığı bilgi edinme başvurusuna gelen yanıt- ları kamuoyu ile paylaştı. Gülizar Biçer Karaca; ‘Denizli’de don ve dolu felaketinin bilançosu ağır.’ dedi.
Bu haber 2020-06-20 17:26:37 eklenmiş

TARSİM KAPSAMINDA OLMAYAN ÇİFTÇİYE YARDIM YOK!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizli’nin Baklan, Bekilli, Bozkurt, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Pamukkale ve Serinhi- sar ilçelerinde 22 Mayıs ve 26 Mayıs tarihlerinde meydana gelen dolu ve don afetle- rine ilişkin bilgileri, CİMER üzerinden yaptığı bilgi edinme başvurusuna gelen yanıt- ları kamuoyu ile paylaştı. Gülizar Biçer Karaca; ‘Denizli’de don ve dolu felaketinin bilançosu ağır.’ dedi.
DENİZLİ’DE 3511 ÜRETİCİ DON VE DOLUDAN ZARAR GÖRDÜ!
CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ge- len yanıta göre Denizli’de 142 mahalle/köyde, 3511 üreticiye ait 55.740 dekar alanda Arpa, Ayçiçeği, Ayva, Bağ, Barbunya, Biber, Buğday, Ceviz, Domates, Erik, Fasulye, Gül, Haşhaş, Hıyar, Karpuz, Kavun, Kekik, Kiraz, Mısır, Patlıcan, Silajlık Mısır, Şe- kerpancarı, Tütün ekili ve dikili alanın etkilendiğini belirtti. Denizli’de don ve dolu felaketinde zarar gören çiftçilerin kaçının TARSİM kapsamında olduğuna dair soruyu yanıtsız bırakan Tarım ve Orman Bakanlığı, aşırı hava olaylarından zarar gören çift- çiye kötü haber verdi. Gelen yanıtta tarımsal sigortadan yararlanma imkanı bulunan- lara 2090 sayılı Kanun kapsamında ayrıca yardım yapılamayacağı belirtildi.
BAKANLIK, SİGORTA YAPTIRMAYAN ÇİFTÇİYİ ÇARESİZ BIRAKIYOR.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ‘Don ve dolu felaketinde Deniz- li’de 55.740 dekar alanda 3511 üretici zarar görmüştür. Tarımın sürdürülebilirliği için tek bir çiftçi bile feda edilemez. Bakanlık zarar gören her çiftçimizin zararının tanzi- mi için uğraşmak yerine TARSİM dışında kalanlara yardım yapılmayacağını açık açık itiraf etmiştir. Bu itiraf sadece Denizli’deki çiftçileri değil, ülkemizin dört bir yanında aşırı hava olaylarından zarar gören çiftçilerimizi etkilemekte. TARSİM kap- samına girmeyen çiftçilerin zararı ne olacak?’ dedi.Tarımsal üretimin ve tarımda ken- di kendine yeterliliğin önemine dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca ‘Bakanlık aşırı hava olaylarının sorumluluğunu çiftçiye yüklüyor. Açıkça sigorta yaptırmadıysan sana yardım edemem diyor. Borçları yüzünden sigorta yaptıracak parayı bulamayan, sigorta yaptıramayan üreticiyi çaresiz bırakıyor. Aşırı hava olaylarından zarar gören çiftçinin zararının giderilmesi için yapılacak yardımların TARSİM kapsamından çıka- rılması, sigorta yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın zararının giderilmesi için ge- rekli düzenlemelerin yapılması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. ’ dedi.


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi