Kılıçdaroğlu, bu haftayı yoğun mesaiyle geçirecek

Kılıçdaroğlu, bu haftayı yoğun mesaiyle geçirecek

Kılıçdaroğlu, bu haftayı yoğun mesaiyle geçirecek
Bu haber 2020-06-08 11:58:55 eklenmiş

CHP LİDER KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN PROĞRAMI YOĞUN

Kılıçdaroğlu Pazartesi günü saat 12.00'de partisinin Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) video konferans yöntemiyle toplayacak.

MYK'de, Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi başta olmak üzere güncel siyasi gelişmeler ele alınacak.

Kılıçdaroğlu, Salı da 17 Mart'tan bu yana gerçekleştirilmeyen grup toplantısında milletvekillerine hitap edecek. Koronavirüs nedeniyle TBMM'ye seyirci alınmazken, grup toplantısında hijyen kurallarına dikkat edilecek. Milletvekilleri sosyal mesafeye uygun şekilde oturacak.

Kemal Kılıçdaroğlu, Çarşamba saat 11.00'de video konferans yöntemiyle Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık edecek. PM, 37. Olağan Kurultay öncesi 12 Mart Perşembe son kez toplanmıştı. Ancak kurultayın yapılamaması nedeniyle tüzük gereği 2 ayda bir yapılması gereken PM'nin yeniden toplanmasına karar verildi.

Kılıçdaroğlu'nun sunuş konuşmasıyla başlayacak PM'de, pandemi sürecinde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirme yapılacak, tüzüğün 17. maddesi uyarınca Kocaeli İl Yönetim Kurulu üye sayısının artırılması talebi ele alınacak. PM, üyelerin yapacağı değerlendirmelerle sona erecek.

37. Olağan Kurultay ne zaman yapılacak,

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Salı ve Perşembe ise gruplar halinde partisinin milletvekilleriyle bir araya gelecek. Yedi ayrı grup halinde milletvekilleriyle görüşeceği belirtilen Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin seçim çevrelerindeki sorunlar ile son yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini dinleyecek.

CHP'de, 28-29 Mart'ta yapılması planlanan ancak koronavirüs önlemleri kapsamında ertelen 37. Olağan Kurultay'ın ne zaman yapılacağı da tartışma konusu.

Partinin kurultay için Bilim Kurulunun önerisini alacağı belirtilirken, parti içinde ağırlıklı görüş ise kurultayın sonbaharda yapılması olduğu ifade ediliyor.


ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi