BAŞKAN GÖLGELİ'DEN ÇOK ANLAMLI 19 MAYIS MESAJI

BAŞKAN GÖLGELİ'DEN ÇOK ANLAMLI 19 MAYIS MESAJI

BAŞKAN GÖLGELİ'DEN ÇOK ANLAMLI 19 MAYIS MESAJI
Bu haber 2022-05-19 11:15:36 eklenmiş

BAŞKAN GÖLGELİ'DEN ÇOK ANLAMLI 19 MAYIS MESAJI

MHP MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MERSİN İL BAŞKANI ZEYNEL UĞUR GÖLGELİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTIĞI ÇOK ÖZEL 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI ŞÖYLE;

GÖLGELİ; "19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA-GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI"
 19 Mayıs 1919, Türk tarihinin dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı bu tarih, Türk'ün Kurtuluş Destanı için şahlanmasıdır!
Türk'e hürriyet cesaretinin verildiği gündür.
Şöyle ki; Samsun, işgal kuvvetleri tarafından son derece önemli ve stratejik bir konuma sahiptir. Çünkü, Orta Karadeniz'e açılan en rahat ve güvenilir kapıdır. İngilizler, sık sık bu bölgeye askeri birlik çıkarır. Huzursuzluk çıkarıp, kaos ortamı yaratır.
Başbuğ Atatürk, bu durumdan rahatsızdır. Dünya devletlerinin büyük bir pasta olarak gördüğü memleketi, dilim dilim parçalayıp aralarından paylaşmasına, şühedalarla alınmış bu toprakları düşman çizmelerinin çiğnemesine asla izin vermeyecektir.
Arkasında ise Türk Milleti vardır!
16 Mayıs 1919 Cuma günü başlayan Samsun yolculuğu tam 3 gün sürecektir. "Bandırma" isimli vapur, 19 Mayıs 1919 Pazartesi günü Samsun'a varır.
Samsun'a ayak basan Başbuğ Atatürk'ün gördüğü manzara pek de parlak değildir. Zira, İngilizler oradadır ve kışkırtma içerisindedir!
İşte bir milletin hürriyet sevdasının ateşi burada yakılır. Yok edilmek istenen Yüce Türk Milleti, kahraman bir Türk evladının öncülüğünde İstiklal haykırışını buradan yapar!
Atatürk, uykusuz geçen gecelerde
Kurtuluş reçetesini Türk Milliyetçiliği olarak belirler!
Samsun'da halka şöyle seslenir:
"Geçenlerde de birkaç kere söyledim. Bizi öldürmek değil, diri diri mezara sokmak istiyorlar. Şimdi çukurun kenarındayız. Son bir cüret belki bizi kurtarabilir. Zaten geri dönmek imkânı da yoktur..."
İşte bu sözler, Kurtuluş Savaşı'nın ne derece önemli olduğunu, Türk Milletinin bu savaşı kazanmaktan başka bir çaresinin olmadığını açık ve net bir şekilde vurgular.
İşte Türk Milletinin muhteşem kudreti Samsun semalarında küçük bir kıvılcımdan büyür, tüm memleketi sarar!
Ülkücü Hareket, 19 Mayıs 1919 ruhunu yaşatan kutlu bir davadır. Başbuğ Atatürk'ün fikirleri, zafere olan inancı, gençliğe olan güveni ve Türk Milletine olan sevdası Türk Milliyetçileri ile dimdik ayaktadır!
Atatürk, Ülkücüdür!
Türk Milliyetçisidir!
Bu vesileyle, Başbuğ Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; ülkemizin ve milletimizin istikbali için can veren tüm ecdadımızı rahmetle, minnetle ve duayla anıyoruz.
Yüce Milletimizin, 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma-Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.
Rabbim, ülkemizi korusun. Milletimizi var eylesin. Başbuğ Atatürk'ü Samsun'a çıkaran yüksek feraset duygusu, Türk Milletinde vücut bulan muhteşem cesaret kıyamete dek yaşasın.
Sağ olun, var olun!
Cenab-ı Allah'a emanet olun dedi..

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
© Copyright 2024 Metropol Haber. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi